Home / EKONOMIKA / Automobilový priemyseľ / Investori žiadajú odškodné od Volkswagenu v miliardách eur, môže za to emisný škandál

Investori žiadajú odškodné od Volkswagenu v miliardách eur, môže za to emisný škandál

FRANKFURT 10. septembra (WebNoviny.sk) – Odškodné v sume takmer 9 mld. eur žiadajú od nemeckej automobilky Volkswagen investori, ktorí tvrdia, že firma im neposkytla informácie potrebné na to, aby sa rozhodli, čo urobiť so svojimi akciami pred zverejnením emisného škandálu.

Pojednávanie sa začalo v pondelok na vyššom súde v nemeckom Braunschweigu, pričom sa predpokladá, že bude slúžiť ako príklad pre ďalšie súdne spory. Informovala o tom nemecká tlačová agentúra DPA.

Odporúčame:
Najúspešnejšou slovenskou firmou zostal Volkswagen Slovakia, jedno z prekvapení v rebríčku je Adient

Americká Agentúra na ochranu životného prostredia (EPA) obvinila Volkswagen z manipulácie emisných testov vozidiel s dieselovými motormi v septembri 2015. Hodnota akcií automobilky vtedy prudko klesla. Nemecký výrobca áut však tvrdí, že svoju povinnosť informovať investorov si splnil včas.

Viac k témam: emisie, Volkswagen (VW)
Zdroj: Webnoviny.sk – Investori žiadajú odškodné od Volkswagenu v miliardách eur, môže za to emisný škandál © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Dopady šírenia variantu omikron na Slovensku intenzívne riešia aj slovenské automobilky

Žilinská Kia už pri týždennom porovnaní eviduje nárast počtu pozitívnych ako aj tých v karanténe.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *