Home / EKONOMIKA / Čína sľubuje odvetu, ak USA schvália clá v hodnote stoviek milárd dolárov

Čína sľubuje odvetu, ak USA schvália clá v hodnote stoviek milárd dolárov

PEKING 10. septembra (WebNoviny.sk) – Čínska vláda vyhlásila, že prijme odvetné opatrenia, ak sa Washington rozhodne pre ďalšie zvýšenie ciel. Uviedla to v súvislosti s vyjadrením amerického prezidenta Donalda Trumpa o tom, že uvažuje o rozšírení ciel na viac čínskeho dovozu.

Hovorca čínskeho ministerstva zahraničných vecí Keng Šuang v pondelok povedal, že Peking „určite prijme protiopatrenia, aby chránil svoje legitímne práva“, ak Trump uvalí novú sériu ciel.

Odporúčame:
Automobilka Ford nepresunie svoju výrobu z Číny aj napriek clám USA a tvrdeniam Trumpa

Trump v piatok oznámil, že uvažuje o clách na čínske tovary za 267 mld. USD. Znamenalo by to zavedenie dodatočných ciel na takmer celý čínsky export na americký trh. Washington a Peking už voči sebe navzájom uvalili 25-percentné dovozné clá na tovary v hodnote 50 mld. USD.

Odporúčame:
Čínsky export na americký trh rapídne stúpol, Trump zvažuje uvaliť ďalšie clá

Clá na tovary za 267 mld. USD by boli nad rámec týchto ciel aj nad rámec toho, že Trumpova administratíva sa chystá rozhodnúť o clách na čínske tovary za 200 mld. USD.

(1 EUR = 1,1615 USD)

Viac k témam: clá USA, Donald Trump
Zdroj: Webnoviny.sk – Čína sľubuje odvetu, ak USA schvália clá v hodnote stoviek milárd dolárov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Opozícia pácha v zahraničí „ekonomickú vlastizradu“, podľa Fica Šimečka otočil a Ódorova vláda sa správala ako lenivé vši (video)

Premiér zároveň zdôraznil, že vláda momentálne komunikuje s Bruselom čisto „na technickej úrovni".

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *