Home / šport / Tenis / Matteková-Sandsová a Jamie Murray ovládli miešanú štvorhru US Open, zdolali Rosolskú s Mektičom

Matteková-Sandsová a Jamie Murray ovládli miešanú štvorhru US Open, zdolali Rosolskú s Mektičom

NEW YORK 8. septembra (WebNoviny.sk) – Americká tenistka Bethanie Matteková-Sandsová a Brit Jamie Murray sa stali víťazmi miešanej štvorhry na záverečnom grandslamovom turnaji sezóny US Open v New Yorku.

V sobotňajšom finále zvíťazili 2:6, 6:3, 11:9 (zápasový tajbrejk) nad poľsko-chorvátskym párom Alicja Rosolská, Nikola Mektič. Víťazné duo získa prémiu vo výške 155-tisíc amerických dolárov pred zdanením. Zdolaný pár si vybojoval odmenu 70-tisíc USD.

Odporúčame:
Video: Djokovič a Del Potro zabojujú o titul vo finále US Open, Nadal pre bolesť nedohral

Úvodné dejstvo patrilo poľsko-chorvatskému páru, ktorý dvakrát prelomil podanie súperov a ujal sa vedenia 1:0 na sety. Druhé dejstvo ovládli Američanka s Britom, keď im k víťazstvu v sete stačil jeden brejk. O výsledku stretnutia musel rozhodnúť zápasový tajbrejk. Matteková-Sandsová a Jamie Murray v ňom mali za stavu 9:6 tri mečbaly, ich súperom sa však podarilo vyrovnať na 9:9. Následné dve výmeny však patrili americko-britskému páru.

Jaime Murray nadviazal na svoj vlaňajší triumf v mixe na US Open, keď zvíťazil spoločne so Švajčiarkou Martinou Hingisovou. Celkovo má na svojom konte už 4 grandslamové trofeje z miešanej štvorhry. Matteková-Sandsová si pripísala na svoje konto tretiu trofej v mixe na turnajoch veľkej štvorky. Naopak, Rosolská a Mektič nevyužili šancu získať premiérovú grandslamovú trofej v kariére.

Výsledok stretnutia sobotňajšieho finále miešanej štvorhry na záverečnom grandslamovom turnaji sezóny US Open v New Yorku (celková dotácia 53 000 000 USD, tvrdý povrch vonku):

US Open – Miešaná štvorhra – finále:

Bethanie Matteková-Sandsová, Jamie Murray (USA/V. Brit.) – Alicja Rosolská, Nikola Mektič (Poľ./Chor.) 2:6, 6:3, 11:9 (zápasový tajbrejk)

Viac k témam: US Open
Zdroj: Webnoviny.sk – Matteková-Sandsová a Jamie Murray ovládli miešanú štvorhru US Open, zdolali Rosolskú s Mektičom © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Chorvátsky tenista Ivo Karlovič definitívne končí profesionálnu kariéru, počas nej zaznamenal takmer 14-tisíc es

Karlovič sa počas kariéry zviditeľnil predovšetkým svojím „delovým" podaním.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *