Home / šport / Ostatné športy / Slafkovský má šancu na celkový triumf, ako jediný zo Slovákov si vybojoval účasť vo finále C1

Slafkovský má šancu na celkový triumf, ako jediný zo Slovákov si vybojoval účasť vo finále C1

SEU D’URGELL 8. septembra (WebNoviny.sk) – Slovenský reprezentant Alexander Slafkovský si vybojoval účasť vo finále disciplíny C1 na záverečných 5. pretekoch Svetového pohára vo vodnom slalome v španielskom Seu d’Urgell.

Slafkovský pôvodne figuroval vo výsledkoch až na 17. mieste, ale po úspešnom proteste slovenskej výpravy mu odpočítali pôvodne zarátané dve trestné sekundy za protiprúdnu bránku číslo 19 a posunul sa na postupovú 7. priečku s odstupom 2,39 s na víťaza semifinále Slovinca Luku Božiča.

Odporúčame:
Slovenské kvarteto kanoistov postúpilo do semifinále, na Svetovom pohári budú chýbať kajakárky

Ďalší traja Slováci sa vo finálovej desiatke nepredstavia. Matej Beňuš a Michal Martikán v navlas rovnakom čase skončili na dvanástom mieste, Marko Mirgorodský bol hneď za nimi štrnásty. Beňuša a Mirgorodského stáli 2 trestné sekundy finálovú účasť.

„Bolo to tesné, škoda. Urobil som pár chýb a chýbali mi desatinky na postup,“ skonštatoval najskúsenejší zo štvorice Slovákov Michal Martikán.

Úradujúci vicemajster sveta Slafkovský bol pred finálovými pretekmi v katalánskych Pyrenejach lídrom priebežného celkového poradia. Svetový pohár vyhral predtým v sezónach 2012 a 2016. Finále C1M v sobotu príde na rad o 12.03 h.

Odporúčame:
Aktualizované: Stanovská získala bronzovú medailu, nedeľňajší program pre zlé počasie zrušili

„Po dojazde do cieľa Slafkovskému naskočila dvojsekundová penalizácia za 19. bránku, ale v spomalenom zábere sme videli, že to bol dotyk vodou. Pripomienkovali sme to hlavnému rozhodcovi v stanovenom čase a ukázalo sa, že to bol naozaj ´ťuk´ vodou. Dvojsekundovú penalizáciu Sašovi odrátali a on sa posunul do finále. Prebehlo to hladko, keďže to bolo jasne vidieť z televízneho záberu,“ informoval vedúci slovenskej výpravy v Seu d´Urgell Lukáš Giertl.

Semifinále K1 ženy ovládla Britka Mallory Franklinová, Slovensko nemalo zastúpenie. Finále sa začne o 12.40 h.

Viac k témam: Alexander Slafkovský, Matej Beňuš, Michal Martikán, Svetový pohár vo vodnom slalome, vodný slalom
Zdroj: Webnoviny.sk – Slafkovský má šancu na celkový triumf, ako jediný zo Slovákov si vybojoval účasť vo finále C1 © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Mikaela Shiffrinová sa na svahy vrátila vo veľkom štýle, vyhrala slalom v Aare a spečatila zisk malého glóbusu

Predchádzajúce týždne vynechala pre problémy s kolenom, ktoré si poranila ešte v januári pri páde v talianskej Cortine d'Ampezzo.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *