Home / EKONOMIKA / Automobilový priemyseľ / Rekordne vzrástol predaj elektromobilov vo Veľkej Británii, dôvodom sú ceny benzínu a nafty

Rekordne vzrástol predaj elektromobilov vo Veľkej Británii, dôvodom sú ceny benzínu a nafty

LONDÝN 7. septembra (WebNoviny.sk) – Predaj elektrických automobilov vo Veľkej Británii minulý mesiac stúpol na rekordnú úroveň, pričom každé dvanáste nové auto kúpené v krajine bolo elektrické.

Informuje o tom portál bbc.com s odvolaním sa na údaje britského Združenia výrobcov a predajcov motorových vozidiel (SMMT). V auguste sa v krajine predalo 7 489 elektrických áut a vozidiel na alternatívne palivá, pričom v rovnakom mesiaci minulého roka to bolo 3 968.

Odporúčame:
Slovnaft spojazdnil prvú nabíjaciu stanicu pre elektromobily, projekt podporila Európska únia

Výrazný rast predaja elektrických áut nastáva v období, keď náklady na benzín a motorovú naftu smerujú nahor, pričom ich priemerná cena je najvyššia od júla 2014. Ceny na britských benzínkach sa zvýšili počas ôsmich z uplynulých dvanástich mesiacov, dodáva bbc.com.

Viac k témam: benzín, elektromobil, nafta
Zdroj: Webnoviny.sk – Rekordne vzrástol predaj elektromobilov vo Veľkej Británii, dôvodom sú ceny benzínu a nafty © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Dopady šírenia variantu omikron na Slovensku intenzívne riešia aj slovenské automobilky

Žilinská Kia už pri týždennom porovnaní eviduje nárast počtu pozitívnych ako aj tých v karanténe.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *