Home / šport / Tenis / Video: Serena Wiliamsová uštedrila Sevastovovej kanára a jednoznačne postúpila do finále US Open

Video: Serena Wiliamsová uštedrila Sevastovovej kanára a jednoznačne postúpila do finále US Open

NEW YORK 7. septembra (WebNoviny.sk) – Američanka Serena Williamsová sa predstaví v súboji o ženskú singlovú trofej na záverečnom grandslamovom turnaji sezóny US Open v New Yorku.

Vo štvrtkových semifinálových stretnutiach nedala šancu semifinálovej debutantke na turnajoch „veľkej štvorky“ Lotyške Anastasiji Sevastovovej, ktorú zdolala za niečo vyše hodinu 6:3, 6:0.

Tretia najstaršia finalistka

Sevastovová síce viedla v úvode prvého dejstva 2:0, no skúsenej S. Williamsovej patrilo 11 zo zvyšných 12 odohraných hier. Obe súperky odohrali premiérové vzájomné stretnutie. Šesťnásobná miestna víťazka Serena Williamsová sa vo veku 36 rokov a 349 dní stala treťou najstaršou finalistkou ženskej dvojhry v tzv. Open Ere.

Ak zvíťazí aj vo finále, stane sa najstaršou grandslamovou šampiónkou a prekoná svoj vlastný rekord, ktorý stanovila pri triumfe na Australian Open 2017. Tridsaťšesťročná Serena vlani v New Yorku pre materské povinnosti neštartovala, vo finále sa zatiaľ naposledy na domácom grandslame predstavila v roku 2014.

Chýba jej už len jeden titul

Víťaznú trofej dvíhala vo Flushing Meadows nad hlavu v rokoch 1999, 2002, 2008, 2012, 2013 a 2014. Iba jej krajanka Chris Evertová dosiahla rovnaký počet triumfov v NY v tzv. otvorenej ére. Serene chýba iba jeden titul, aby vyrovnala inú legendu, Austrálčanku Margaret Courtovú, v rekordnom počte singlových triumfov na grandslamoch (24).

Odporúčame:
Martin Kližan nedohral zápasu druhého kola na turnaji v Janove

„Úprimne je to naozaj neskutočné. Takto pred rokom som po pôrode v nemocnici doslova bojovala o život. Každý deň, keď vstúpim na tento kurt, som vďačná, že mám možnosť hrať tenis. Nezáleží, čo sa stalo v semifinále, finále, alebo inom zápase. Ja mám pocit, že som už vyhrala,“ uviedla Serena po postupe do svojho 31. grandslamového finále vo dvojhre a dodala:

Odporúčame:
Video: Nišikori vo štvrťfinále US Open zdolal Čiliča, premožiteľ Federera skončil na rakete Djokoviča

„Toto je pre mňa stále začiatok môjho návratu. Nemôžete hrať svoj najlepší tenis len zopár mesiacov po návrate. Mám pocit, že sa ešte môžem zlepšovať.“

US Open – semifinále dvojhry žien

Serena Williamsová (USA-17) – Anastasija Sevastovová (Lot.-19) 6:3, 6:0

Viac k témam: Anastasija Sevastovová, Serena Williamsová, US Open
Zdroj: Webnoviny.sk – Video: Serena Wiliamsová uštedrila Sevastovovej kanára a jednoznačne postúpila do finále US Open © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na vrchole tenisových rebríčkov nie je nič nové, jednotkami zostali Djokovič a Swiateková

Slovenskou mužskou singlovou jednotkou je naďalej Lukáš Klein, ktorý sa posunul zo 128. na 116. pozíciu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *