Home / SLOVENSKO / Gašpar môže podľa Sakovej prispieť k riešeniu rómskej kriminality, novú pozíciu má aj Krajmer

Gašpar môže podľa Sakovej prispieť k riešeniu rómskej kriminality, novú pozíciu má aj Krajmer

BRATISLAVA 6. septembra (WebNoviny.sk) – Bývalý šéf protikorupčnej jednotky Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Róbert Krajmer požiadal o preradenie z Prezídia Policajného zboru a ministerka vnútra Denisa Saková jeho žiadosti vyhovela s tým, že môžu využiť jeho dlhoročné skúsenosti.

„Prešiel na sekciu hnuteľného a nehnuteľného majetku a bude sa starať približne o 8 000 áut, ktoré má k dispozícii ministerstvo,“ povedala ministerka Saková po zasadnutí vlády. „Skutočne ide iba o prácu na úrade. Je to hnuteľný majetok, ktorý používame a podporuje nám prácu v teréne,“ zdôraznila.

Odporúčame:
Vláda o voľbe policajného prezidenta nerozhodla, ministerka Saková uviedla dôvody

Pokiaľ ide o exprezidenta Policajného zboru Tibora Gašpara, ten podľa Sakovej pôsobí ako jej poradca v oblasti znižovania rómskej kriminality. „V tejto problematike odpracoval veľmi veľa a vytvoril komplexný materiál, ktorý nám výrazne môže z časového hľadiska pomôcť túto tému riešiť,“ dodala.

Róbert Krajmer pôsobil ako šéf Národnej protikorupčnej jednotky NAKA a do povedomia verejnosti sa dostal prítomnosťou na mieste vraždy novinára Jána Kuciaka napriek tomu, že sa ho prípad služobne netýkal. Z funkcie odišiel na jar tohto roka pre nejasné majetkové záležitosti svojej manželky. Tibor Gašpar rezignoval na post policajného prezidenta k 31. máju po dohode s predsedom vlády Petrom Pellegrinim.

Viac k témam: Denisa Saková, ministerstvo vnútra SR, NAKA Národná kriminálna agentúra, Róbert Krajmer, rómska kriminalita, Tibor Gašpar
Zdroj: Webnoviny.sk – Gašpar môže podľa Sakovej prispieť k riešeniu rómskej kriminality, novú pozíciu má aj Krajmer © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Veľký prieskum: Slováci podporujú prechod fajčiarov na menej škodlivé produkty

Obyvatelia únie nesúhlasia s európskou politikou v oblasti tabaku. Brusel by mal podľa nich upustiť od nereálnych predstáv o úplnom odstránení nikotínu zo spoločnosti a viac sa otvoriť samotným fajčiarom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *