Home / KULTÚRA / Film a TV / Herca Kevina Spaceyho nebudú stíhať za sexuálne napadnutie, podľa zákona je prípad premlčaný

Herca Kevina Spaceyho nebudú stíhať za sexuálne napadnutie, podľa zákona je prípad premlčaný

BRATISLAVA 5. septembra (WebNoviny.sk) – Amerického herca Kevina Spaceyho nebudú stíhať pre obvinenie z údajného sexuálneho napadnutia z roku 1992. Prokuratúra okresu Los Angeles, ktorá prípad od apríla prešetrovala, uviedla, že incident je podľa kalifornského zákona už premlčaný.

Na incident si nespomína

Obvinenie voči 59-ročnému hercovi sa týkalo incidentu s mužom, ktorý sa stal vo West Hollywoode. Prokuratúra ešte prešetruje v súvislosti so Spaceym aj ďalšie podobné obvinenie pre údajný incident z roku 2016.

Odporúčame:
Herec Gérard Depardieu čelí obvineniam zo znásilnenia a sexuálneho napadnutia

Kontroverzia so sexuálnym obťažovaním sa okolo Spaceyho rozpútala vlani v októbri, keď ho obvinil herec Anthony Rapp, ktorý uviedol, že ho Spacey obťažoval ešte v roku 1986, keď mal 14 rokov.

Rodák z New Jersey sa po tomto obvinení ospravedlnil a uviedol, že si na incident nespomína. Pri tejto príležitosti zároveň zverejnil, že je gej. Neskôr tiež odmietol všetky ďalšie obvinenia, ktoré sa objavili. Herca vyšetrujú aj v Londýne, kde sa polícia venuje šiestim obvineniam voči jeho osobe.

Presiahol premlčaciu lehotu

Obvinenia zo sexuálneho obťažovania pritom viedli k ukončeniu spolupráce so Spaceym na viacerých projektoch. Medzi ne patrí napríklad seriál Dom z kariet (2013) či film Všetky prachy sveta (2017), v ktorom všetky jeho scény natočili znova s Christopherom Plummerom.

Odporúčame:
Austrálsky herec Chris Hemsworth si zahrá v akčnom trileri Dhaka

Prokuratúra v Los Angeles tiež informovala, že neobviní zo sexuálneho napadnutia hercov Stevena Seagala a Anthonyho Andersona. V Seagalovom prípade sa obvinenie týkalo prípadu z roku 1993 a tiež presiahlo premlčaciu lehotu. Andersona zase neobviní preto, lebo osoba, ktorá na neho podala sťažnosť, odmietla vypovedať.

Viac k témam: Anthony Rapp, Kevin Spacey, obvinenie, sexuálne zneužitie
Zdroj: Webnoviny.sk – Herca Kevina Spaceyho nebudú stíhať za sexuálne napadnutie, podľa zákona je prípad premlčaný © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Zomrel režisér humoristických programov Stanislav Gurka, smúti za ním aj Rasťo Piško

Podľa scenára Stanislava Gurku vzniklo viacero filmov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *