Home / SVET / Video: Somálskom otriasla mohutná explózia, zrútila sa škola a niekoľko ľudí je zranených (aktualizované)

Video: Somálskom otriasla mohutná explózia, zrútila sa škola a niekoľko ľudí je zranených (aktualizované)

aktualizované: 2. septembra 12:37

MOGADIŠO 2. septembra (WebNoviny.sk) – Samovražedný útok v somálskom hlavnom meste Mogadišo si vyžiadal najmenej šesť mŕtvych, medzi nimi i dve deti. Informuje o tom agentúra AP s odvolaním sa na miestnu políciu.

Útočník sa pokúsil autom naloženým výbušninami prejsť cez kontrolné stanovište, no bezpečnostné zložky mu v tom zabránili, čím ho prinútili odpáliť nálož skôr, ako plánoval. Traja vojaci, ktorí auto zastavili, na mieste zahynuli. Ďalší traja mŕtvi boli civilisti.

Odporúčame:
Aktualizované: Vodca proruských separatistov zahynul pri výbuchu v Donecku, minister financií utrpel zranenia

Štrnásť zranených, vrátane šiestich detí, potrebuje intenzívnu lekársku starostlivosť. Úrady však upozorňujú, že obetí môže byť omnoho viac. Pri výbuchu sa totiž zrútilo viacero okolitých budov, vrátane školy a mešity. Za útokom je pravdepodobne teroristická skupina aš-Šabáb.

Viac k témam: explózia, výbuch, výbuch bomby
Zdroj: Webnoviny.sk – Video: Somálskom otriasla mohutná explózia, zrútila sa škola a niekoľko ľudí je zranených (aktualizované) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ukrajincom sa podarilo zničiť na okupovanom Kryme štyri ruské raketové systémy S-400

Údery podľa zničili alebo kriticky poškodili aj tri ruské radarové stanice, veliteľské stanovište protivzdušnej obrany a systém velenia a riadenia protivzdušnej obrany Fundament-M.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *