Home / šport / Cyklistika / Sagan dostal na Vuelte penalizáciu 20 sekúnd, podľa jury sa dlho viezol za tímovými vozidlami

Sagan dostal na Vuelte penalizáciu 20 sekúnd, podľa jury sa dlho viezol za tímovými vozidlami

ALMADÉN 2. septembra (WebNoviny.sk) – Vedenie pretekov Grand Tour Vuelta a Espaňa udelilo slovenskému cyklistovi Petrovi Saganovi penalizáciu 20 sekúnd za jazdu za tímovými vozidlami počas sobotňajšej 8. etapy z Linares do Almadénu (195,1 km). Informoval web Cyclingnews.

Dvadsaťosemročný trojnásobný majster sveta sa podľa jury príliš dlho viezol v kolóne mechanických vozidiel, keď sa po defekte asi 50 km pred koncom snažil vrátiť do pelotónu. V závere žilinský rodák z tímu Bora-Hansgrohe takmer zvíťazil, no tesne pred páskou sa pred neho dostal domáci veterán Alejandro Valverde z Movistaru.

Odporúčame:
Video: Sagan skončil vo ôsmej etape opäť na druhom mieste, víťazom sa stal Valverde

Peter Sagan stále čaká na víťazstvo od pádu v 17. etape na Tour de France. Na tohtoročnej Vuelte má na konte tri pódiové umiestnenia – v 3. etape skončil tretí, v 7. a 8. etape zaznamenal druhé miesto. Sagan napriek 20 sekundám navyše stále figuruje na 99. pozícii v celkovom hodnotení Vuelty, za francúzskym lídrom Rudym Molardom (Groupama-FDJ) zaostáva o 42:43 min.

„Bola to ďalšia náročná etapa na Vuelte a tím opäť pracoval veľmi dobre. Kolegovia ma dostali na dobré miesto pred záverečným šprintom. V ňom som zo seba vydal všetko, ale nestačilo to na víťazstvo. Cítim, že moja forma sa zlepšuje každým dňom. Veľmi som chcel pridať druhé dnešné víťazstvo tímu, gratulujem Pascalovi Ackermannovi k víťazstvu na klasike v Bruseli,“ povedal Peter Sagan na webe Bora-Hansgrohe po 8. etape.

Nedeľňajšia 9. etapa bude ďalšou skúškou pre jazdcov na celkové poradie. Pôjde sa z Talavery de la Reina do La Covatilly, etapa bude mať dĺžku 200,8 km. Na programe sú štyri horské prémie, pričom tá cieľová na Alto de la Covatilla bude špeciálnej kategórie.

Viac k témam: Peter Sagan, Vuelta
Zdroj: Webnoviny.sk – Sagan dostal na Vuelte penalizáciu 20 sekúnd, podľa jury sa dlho viezol za tímovými vozidlami © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Peter Sagan musí v Taliansku podstúpiť na operáciu, trápia ho problémy so srdcom

Operácia môže nabúrať Saganove plány počas Olympijských hier v Paríži.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *