Home / SVET / V Jemene zaznamenali až 120-tisíc podozrení na choleru, podľa hovorcu OSN je počet nižší

V Jemene zaznamenali až 120-tisíc podozrení na choleru, podľa hovorcu OSN je počet nižší

NEW YORK 30. augusta (WebNoviny.sk) – Organizácia Spojených národov (OSN) tvrdí, že v Jemene od januára do polky augusta zaznamenali 120-tisíc prípadov, v ktorých je podozrenie na choleru.

Hovorca OSN Stéphane Dujarric vo štvrtok uviedol, že hoci daný počet je menší, ako bol v rovnakom období v roku 2017, „rastúca miera infekcií v uplynulých týždňoch vyvolala obavy z možnej tretej vlny epidémie, pričom aktuálne dažde zvyšujú jej riziko“. Dujarric povedal, že od apríla minulého roku v Jemene nahlásili vyše 1,1 milióna nových prípadov a 2 310 úmrtí.

Odporúčame:
Zdravotníkov aj lekárov odsúdili za obchod s ľudskými orgánmi chudobných Egypťanov

„Šírenie (cholery, pozn. SITA) je doteraz najzávažnejšie,“ vyjadril sa hovorca a dodal, že humanitárni pracovníci proti ochoreniu zaočkovali takmer 400-tisíc ľudí vo vysoko rizikových okresoch Hudajdá a Ibb, aby zabránili rozsiahlemu opätovnému výskytu cholery.

Viac k témam: cholera, epidémia, humanitárna pomoc, OSN Organizácia spojených národov
Zdroj: Webnoviny.sk – V Jemene zaznamenali až 120-tisíc podozrení na choleru, podľa hovorcu OSN je počet nižší © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pri pobreží Tuniska našli devätnásť mŕtvych tiel migrantov

Do Európy sa od začiatku tohto roka cez more dostalo viac ako 49-tisíc migrantov, z ktorých viac ako 7-tisíc prišlo cez Tunisko.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *