Home / KULTÚRA / Hudba / Zomrel gitarista Ed King, spoluautor hitu Sweet Home Alabama od Lynyrd Skynyrd

Zomrel gitarista Ed King, spoluautor hitu Sweet Home Alabama od Lynyrd Skynyrd

BRATISLAVA 24. augusta (WebNoviny.sk) – Vo veku 68 rokov zomrel americký gitarista Ed King, známy najmä z pôsobenia v kapele Lynyrd Skynyrd. Naposledy vydýchol v stredu v Nashville. Príčina úmrtia zatiaľ nie je známa, no muzikant bojoval s rakovinou pľúc, pre ktorú ho nedávno hospitalizovali. Podľa správy na sociálnej sieti Facebook, však zomrel vo svojom dome.

Edward Calhoun King sa narodil 14. septembra 1949 v kalifornskom meste Glendale. Bol zakladajúcim členom psychedelickej kapely Strawberry Alarm Clock, ktorá má na konte známy singel Incense and Peppermints. V roku 1972 sa stal členom Lynyrd Skynyrd, s ktorými nahral prvé tri albumy (Pronounced ‚L?h-‚nérd ‚Skin-‚nérd) (1973), Second Helping (1974) a Nuthin‘ Fancy (1975).

Odporúčame:
Vzdajte poctu kráľovnej, je ťažké predstaviť si svet bez nej, reagujú osobnosti na úmrtie Arethy Franklin

Je tiež spoluautorom hitu Sweet Home Alabama, pričom v úvode piesne je možné počuť, ako odpočítava jej začiatok. King skupinu v roku 1975 opustil, vrátil sa k nej však ešte v období 1987 až 1996 a nahral s ňou počiny Lynyrd Skynyrd 1991 (1991), The Last Rebel (1993) a Endangered Species (1994).

V marci 2006 ho ako člena Lynyrd Skynyrd uviedli do Rock ‚n‘ rollovej siene slávy. Informácie pochádzajú z webstránky www.rollingstone.com a archívu agentúry SITA.

Viac k témam: Ed King, Lynyrd Skynyrd, úmrtie
Zdroj: Webnoviny.sk – Zomrel gitarista Ed King, spoluautor hitu Sweet Home Alabama od Lynyrd Skynyrd © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ceny Grammy 2024 patrili ženám, Taylor Swift zlomila rekord a prvý gramofónik si odniesla aj Miley Cyrus (video+foto)

Už 66. ročník udeľovania cien Grammy sa uskutočnil v Los Angeles. Časť ceremónie v Cypto.com Arene, ktorú vysielali v televízii, moderoval Trevor Noah.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *