Home / šport / Cyklistika / Vuelta bude bez domáceho Mikela Landu, po ťažkom páde nie je zdravotne v poriadku

Vuelta bude bez domáceho Mikela Landu, po ťažkom páde nie je zdravotne v poriadku

MALAGA 20. augusta (WebNoviny.sk) – Španielsky cyklistika Mikel Landa nebude štartovať na tretej Grand Tour aktuálnej sezóny.

Člen tímu Movistar stále nie je zdravotne v poriadku a musí vynechať domácu Vueltu (25. augusta – 16. septembra). Informáciu zverejnil jeho zamestnávateľ, ktorý v pondelok predstavil osemčlennú zostavu na tradičné trojtýždňové preteky.

Odporúčame:
Peter Sagan a Majka potvrdili účasť na Vuelte, lídrovi Buchmannovi pomôžu k lepším výsledkom

Za uplynulých 15 dní sme vyvinuli veľké úsilie na to, aby sa Mikel čo najlepšie pripravil, ale nebolo to možné. Počas minulých dvoch týždňov mal dobré aj horšie momenty, ale museli sme urobiť toto rozhodnutie, pretože nám nevedel zaručiť svoju účasť na štarte Vuelty,“ cituje web Cycling News generálneho manažéra tímu Movistar Eusebia Unzuého.

Dôvodom neúčasti Landu na španielskych cestách je pretrvávajúce zranenie po ťažkom páde na klasike v San Sebastiáne, ktorá bola na programe v úvode augusta. Dvadsaťosemročný cyklistika si zlomil jeden z driekových stavcov a napriek optimistickým prognózam napokon musí vynechať Vueltu. Movistar sa tak bude spoliehať na dvoch lídrov – Kolumbijčana Naira Quintanu a Španiela Alejandra Valverdeho.

Viac k témam: La Vuelta, Mikel Landa, Okolo Španielska
Zdroj: Webnoviny.sk – Vuelta bude bez domáceho Mikela Landu, po ťažkom páde nie je zdravotne v poriadku © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Peter Sagan musí v Taliansku podstúpiť na operáciu, trápia ho problémy so srdcom

Operácia môže nabúrať Saganove plány počas Olympijských hier v Paríži.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *