Home / SVET / Pápež v liste katolíkom odsúdil zneužívanie detí, požiadal o odpustenie

Pápež v liste katolíkom odsúdil zneužívanie detí, požiadal o odpustenie

VATIKÁN 20. augusta (WebNoviny.sk) — Pápež František v liste určenom katolíkom na celom svete odsúdil „zločin“ sexuálneho zneužívania detí kňazmi, ako aj zakrývanie takéhoto konania, pričom vyzval na vyvodenie zodpovednosti voči previnilým. Ide o reakciu na najnovšie správy o rozsiahlom zneužívaní detí v americkom štáte Pensylvánia.

Odporúčame:
Pápež František považuje správanie sa kňazov v americkom štáte Pensylvánia za zločinné a trestuhodné

František požiadal v tejto súvislosti o odpustenie za utrpenie obetí a uviedol, že laickí katolíci sa musia zapojiť do úsilia o vykorenenie zneužívania aj zakrývania takýchto činov. Podľa pápeža je na vine sebecká cirkevná kultúra, kde vysokopostavených duchovných viac zaujíma ich vlastná reputácia ako bezpečnosť detí. „Vôbec sme nedbali o maličkých, opustili sme ich,“ napísal kriticky pápež.

Vatikán list zverejnil v pondelok pred víkendovou návštevou pápeža Františka v Írsku, ktorej bude dominovať práve téma dlhoročného zneužívania zo strany katolíckych duchovných.

Viac k témam: cirkev, katolícka cirkev, Pápež František, sexuálne zneužívanie detí, Vatikán
Zdroj: Webnoviny.sk – Pápež v liste katolíkom odsúdil zneužívanie detí, požiadal o odpustenie © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Kyjev sa prihlásil k rozstreleniu ruského bombardéra, Moskva však tvrdí, že havaroval (video)

Na juhu Ruska sa zrútil bombardér Tu-22M3.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *