Home / EKONOMIKA / Jaguar by mal v Nitre čoskoro spustiť výrobu, prvým vozidlom bude Land Rover Discovery

Jaguar by mal v Nitre čoskoro spustiť výrobu, prvým vozidlom bude Land Rover Discovery

NITRA 20. augusta (WebNoviny.sk) – Automobilka Jaguar Land Rover bližšie nekonkretizovala termín, kedy začne výrobu áut v Nitre. Podľa neoficiálnych informácií z prostredia závodu by to malo byť 3. septembra, výroba sa má rozbiehať postupne. V súčasnosti prebieha skúšobná produkcia.

Prevádzka do konca roka 2018

O septembrovom termíne spustenia výroby majú informáciu aj nitrianski mestskí poslanci a informovali o ňom tiež vedúci pracovníci závodu novinárov počas prehliadky fabriky koncom mája. Samotná automobilka na otázky agentúry SITA reagovala, že „závod spustí prevádzku do konca roka 2018“.

Prvým vozidlom, ktoré sa bude v Nitre vyrábať, bude Land Rover Discovery. Kapacita závodu bude 150 000 vozidiel ročne.

Odporúčame:
Renáta Kolenčíková kandiduje za primátorku Nitry, chce posilniť najmä bezpečnosť obyvateľov

V druhej fáze by mal Jaguar vyrábať 300 000 automobilov. Na otázku týkajúcu sa termínov druhej fázy automobilka neodpovedala. „V súčasnosti zamestnáva nitriansky závod 1 400 zamestnancov,“ uviedla Alexandra Sabolová z kancelárie pre komunikáciu automobilky.

Do roku 2020 bude závod využívať približne 2 800 pracovníkov a očakáva sa, že na Slovensku a v susedných krajinách vznikne nepriamo ďalších zhruba 22 000 pracovných miest.

Desať autobusových liniek

Zamestnancov si Jaguar zváža desiatimi autobusovými linkami. „Autobusovú dopravu prevádzkujeme na komerčnej báze s prevádzkovateľmi DOPA, Arriva a SAD Dunajská Streda. Našich zamestnancov zváža desať liniek zo smerov Trnava, Piešťany, Partizánske/Topoľčany, Hronský Beňadik/Zlaté Moravce, Levice, Horné Saliby/Šaľa, Galanta a Nové Zámky (dve linky),“ informovala Sabolová.

Odporúčame:
Jaguar Land Rover prvýkrát za tri roky vykázal kvartálnu stratu, môžu za to viaceré ťažkosti

Ako dodala, autobusová doprava je u zamestnancov Jaguaru Land Rover v Nitre preferovaným typom dopravy a využíva ju väčšina výrobných aj nevýrobných pracovníkov. Počet liniek momentálne neplánujú rozšíriť. „Prevádzkované autobusové linky aktuálne postačujú našim kapacitám,“ skonštatovala Sabolová.

Viac k témam: Jaguar Land Rover v Nitre
Zdroj: Webnoviny.sk – Jaguar by mal v Nitre čoskoro spustiť výrobu, prvým vozidlom bude Land Rover Discovery © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Novela zákonníka práce zavedie povinnosť dodávateľovi služieb vyplatiť mzdu zamestnancovi, ktorému ju nevyplatil zamestnávateľ

Novelu v stredu schvália vláda na svojom výjazdovom rokovaní v Galante.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *