Home / SLOVENSKO / Výročie 21. augusta 1968 pre Budaja znamená úctu k odporu československého občianstva proti okupantom

Výročie 21. augusta 1968 pre Budaja znamená úctu k odporu československého občianstva proti okupantom

BRATISLAVA 20. augusta (WebNoviny.sk) – Okrúhle 50. výročie okupácie Československa vojskami Varšavskej zmluvy, ktoré si pripomenieme 21. augusta, pre poslanca Národnej rady SR za hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) Jána Budaja znamená úctu a rešpekt k odvážnemu odporu československého občianstva proti sovietskym okupantom. Uviedol to pre agentúru SITA.

Odporúčame:
Ľudia podľa Blahu v roku 1968 chceli lepší socializmus, nie kapitalizmus

„Niet takého prehľadu 20. storočia, v ktorom by neboli zábery tankov s bielym pásom a neozbrojených ľudí, ktorí sa proti nim stavajú doslova s holými rukami. Tento deň mal byť dávno rešpektovaný ako deň úcty voči obetiam okupácie a nasledujúcich sovietskych represálií, ktoré postihli státisíce slovenských občanov,“ vyjadril Budaj.

Podľa poslanca sme to predovšetkým my, kto napokon vyhral. „Veď veľmoc, čo nás okupovala, Zväz sovietskych socialistických republík, už dávno zanikla, cudzie vojská sme vyhnali preč. Slovensko je dnes nezávislým štátom chráneným pred podobnou agresiou spoločenstvom demokratických štátov,“ dodal Budaj.

Zobraziť fotogalériu k článku:
21. august 1968

 

Viac k témam: august 1968, Ján Budaj
Zdroj: Webnoviny.sk – Výročie 21. augusta 1968 pre Budaja znamená úctu k odporu československého občianstva proti okupantom © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Vyššie štandardy bývania pre rómske komunity? Ficova vláda vyčlenila takmer šesť miliónov eur na usporiadanie vlastníctva 

Úrad splnomocnenca vlády SR pre rómske komunity pripravil a vyhlásil výzvu v nadväznosti na programové obdobie 2014-2020.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *