Home / šport / Ostatné športy / Slovenskí volejbalisti idú s veľkým odhodlaním vybojovať dôležité víťazstvo proti Čiernej Hore

Slovenskí volejbalisti idú s veľkým odhodlaním vybojovať dôležité víťazstvo proti Čiernej Hore

BRATISLAVA 18. augusta (WebNoviny.sk) – Slovenskí volejbaloví reprezentanti v sobotu odcestujú do Čiernej Hory s cieľom zdolať v nedeľu večer domácu reprezentáciu a nadviazať na stredajší nitriansky trojbodový triumf nad Islanďanmi (3:0) v C-skupine kvalifikácie o postup na budúcoročné majstrovstvá Európy.

Súboj s Čiernohorcami je na programe na záver víkendu o 20.15 h v meste Bar, víťazstvo by pre zverencov Andreja Kravárika bolo dôležitým krokom smerom k postupu na šampionát.

Jasný cieľ

„Na zápas v Čiernej Hore sme stopercentne pripravení a vieme, s kým máme tú česť. Hrajú spolu minimálne päť rokov, pôsobia v kvalitných ligách. Musím však upozorniť na našu kvalitu; chceme predviesť výkon na úrovni a dosiahnuť víťazstvo,“ povedal kormidelník SR Kravárik, ktorý v súlade s avízom po stretnutí proti Islandu blokára Filipa Mačuhu nahradil v kádri smečiarom Jakubom Ihnátom.

Odporúčame:
Slovenskí volejbalisti začnú kvalifikáciu na ME proti Islandu, určili si jasný cieľ

„Čaká nás Čierna Hora, po nás je druhý favorit skupiny. Myslím si, že to bude veľmi dobrý zápas. Máme jasný cieľ, chceme vyhrať a ideálne bez straty setu,“ vyhlásil smečiar tureckého Tokatu Július Firkaľ pre web Slovenskej volejbalovej federácie (SVF).

Kvalitný súper a výhoda domáceho prostredia

Čiernohorci si kvalifikačný boj skomplikovali hneď v 1. kole: v Kišiňove viedli nad Moldavcami 2:0, no napokon prehrali 2:3. Lídrom Čiernohorcov bol s 22 bodmi kapitán Vojin Čačič. Koučom Čiernej Hory je skúsený francúzsky lodivod s bosnianskymi koreňmi Veljko Basič. Päťdesiatosemročný kormidleník v minulosti viedol Paríž, Rennes, Tours a tiež mužské reprezentácie Turecka a Tuniska.

Odporúčame:
Slovenskí volejbalisti nestačili na Belgicko, po prehre stratili šancu na Final Four

Slovenským fanúšikom môžu byť známe aj iné mená spojené s čiernohorským výberom: blokár Blažo Milič v sezóne 2013/2014 hrával za Volley Team Bratislava, dirigent hry Rajko Strugar v ročníku 2016/2017 za VK Prievidza, kde bol spoluhráčom nahrávača SR Martina Jančuru.

„Čierna Hora je kvalitný súper, navyše bude doma. Poznáme ich náturu, určite budú nepríjemní. Očakávame ťažký zápas a musíme ísť naplno od začiatku do konca. Verím, že uspejeme,“ skonštatoval pred vzájomným duelom Jančura.

Po Čiernej Hore to bude Moldavsko

Slováci v porovnaní s Čiernohorcami majú navrch v európskom (13., resp. 24. miesto) aj svetovom rebríčku (26., resp. 50. miesto). Čiernohorci bojujú o premiérovú účasť na ME, Slováci o siedmy štart v sérii a celkovo jubilejný desiaty. V nedeľu to bude premiérová vzájomná konfrontácia. O 20.00 h SELČ sa začne druhý nedeľňajší duel C-skupiny, domáci Islanďania budú v Kópavogure čeliť Moldavcom.

Odporúčame:
Aktualizované: Slováci prehrali v Estónsku aj do tretice, najbližší zápas odohrajú s Rakúskom

Z Čiernej Hory sa slovenskí reprezentanti vrátia v pondelok a už v stredu – opäť v Nitre o 18.00 h – privítajú Moldavcov. Slovákov v Nitre proti Islanďanom povzbudzovalo viac než 1100 fanúšikov a tréner Kravárik si želá mohutnú podporu aj v dôležitom stretnutí proti Moldavcom.

„Verím v silu nášho tímu a v to, že v Čiernej Hore dosiahneme výsledok, ktorý pritiahne na Moldavsko ešte viac divákov, aby súper takpovediac nemal šancu,“ uzavrel Andrej Kravárik.

 

Nominácia slovenskej mužskej volejbalovej reprezentácie na nedeľňajší zápas
proti Čiernej Hore v C-skupine kvalifikácie ME 2019:

Nahrávači: Juraj Zaťko (bez klubu), Martin Jančura (VK Prievidza)
Smečiari: Matej Paták (Chaumont VB 52 Haute-Marne/Fr.), Tomáš Kriško (UNTreF Vóley/Arg.), Marcel Lux (Indkpol AZS Olsztyn/Poľ.), Július Firkaľ (Tokat Belediye Plevne/Tur.), Jakub Ihnát (VK Prievidza)
Blokári: Emanuel Kohút (GKS Katovice/Poľ.), Šimon Krajčovič (VK Lvi Praha/ČR), Marek Ludha (VK Prievidza)
Univerzáli: Peter Michalovič (Nantes Rezé Métropole Volley/Fr.), Filip Gavenda (Taiwan Excellence Latina/Tal.)
Liberá: Matej Kubš (bez klubu), Marián Vitko (VK KDS-Šport Košice)

Nominácia Čiernej Hory:

Nahrávači: Simo Dabovič (Stroitel Minsk/Biel.), Rajko Strugar (Frenaros/Cyp.)
Smečiari: Marko Bojič (Al Ahli/SAE), Vojin Čačič (Inegöl/Tur.), Božidar Čuk (Arhavi/Tur.), Marko Vukašinovič (Novi Pazar/Srb.)
Blokári: Luka Babič (Chenois Ženeva/Švaj.), Ivan Ječmenica (Cambrai/Fr.), Blažo Milič (SCM Craiova/Rum.), Luka Šuljagič (Galati/Rum.)
Univerzáli: Miloš Čulafič (Alessano/Tal.), Aleksandar Minič (Jakarta Pertamina/Indon.), Bojan Strugar (Aiginio/Gréc.)
Libero: Nikola Lakčevič (Steaua Bukurešť/Rum.)

Tabuľka C-skupiny:
1. Slovensko 1 1 0 3:0 3
2. Moldavsko 1 1 0 3:2 2
3. Čierna Hora 1 0 1 2:3 1
4. Island 1 0 1 0:3 0

Ďalší program SR v C-skupine:

nedeľa 19. 8.: Čierna Hora – Slovensko (Bar, 20.15)
streda 22. 8.: Slovensko – Moldavsko (Nitra, 18.00)
nedeľa 26. 8.: Moldavsko – Slovensko (Kišiňov, 16.00)
sobota 5. 1./nedeľa 6. 1. 2019: Slovensko – Čierna Hora
streda 9. 1. 2019: Island – Slovensko

Viac k témam: Andrej Kravárik, Čierna Hora, slovenskí volejbalisti
Zdroj: Webnoviny.sk – Slovenskí volejbalisti idú s veľkým odhodlaním vybojovať dôležité víťazstvo proti Čiernej Hore © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Cesta k zmenšeniu priepasti medzi Slovenskom a florbalovými veľmocami bude náročná, tvrdí reprezentačný kouč Jedlička

Michala Jedličku potešilo 5. miesto ženskej reprezentácie na minuloročných MS vo florbale v Singapure.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *