Home / SLOVENSKO / Po Špitálskej ulici v Bratislave začnú opäť jazdiť električky, na zastávke Mariánska však nezastavia

Po Špitálskej ulici v Bratislave začnú opäť jazdiť električky, na zastávke Mariánska však nezastavia

BRATISLAVA 18. augusta (WebNoviny.sk) – Od soboty budú po Špitálskej ulici v Bratislave opäť jazdiť električky. Dopravný podnik Bratislava o tom informuje na svojej oficiálnej webovej stránke s tým, že sa to od soboty 18. augusta týka električiek č. 3, 4, 7 a 9.

Električky budú od soboty jazdiť po svojich stálych trasách. Ich premávku po Špitálskej od začiatku augusta vylúčili pre výstavbu zastávky Mariánska smerom na Námestie SNP.

Odporúčame:
Výstavba zastávky na Mariánskej ulici v Bratislave si vyžiada dočasné zmeny trás električiek

Na novej zastávke Mariánska však zatiaľ električky zastavovať nebudú. „Fungovanie novovybudovanej zastávky Mariánska smerom na Námestie SNP je závislé od vystavenia všetkých potrebných dokumentov na jej prevádzku,“ pripomína DPB s tým, že o jej prevádzke budú informovať.

Zastávku Mariánska robia v bratislavskom Starom Meste po vlaňajšej obnove električkovej trate na Špitálskej ulici. Úsek opravovali od zastávky na Kamennom námestí po odbočenie električiek za križovatkou Mickiewiczova – Americké nám. – Špitálska. Cieľom opravy bola komplexná rekonštrukcia koľajového zvršku a nástupíšť.

Projekt riešil opravu dvojkoľajnej električkovej trate bez zmeny smerového a výškového vedenia so zabudovaním antivibračných a protihlukových opatrení. Zhotoviteľom stavby za 2 532 067 eur bez DPH bola spoločnosť EUROVIA SK, a.s. DPB rekonštrukciu električkovej trate na Špitálskej ulici financoval zo zdrojov Hlavného mesta SR Bratislavy, mesto Bratislava je 100-percentným akcionárom Dopravného podniku Bratislava.

Viac k témam: Bratislava, DPB Dopravný podnik Bratislava, električka, MHD Bratislava, Špitálska ulica
Zdroj: Webnoviny.sk – Po Špitálskej ulici v Bratislave začnú opäť jazdiť električky, na zastávke Mariánska však nezastavia © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Koniec anonymity darcov a nové označenie. Mimovládkam chýba transparentnosť, pripravovaný zákon SNS to má napraviť

O novele zákona o neziskových organizáciách poskytujúcich všeobecne prospešné služby sa bude rokovať už na aprílovej schôdzi.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *