Home / šport / Futbal / Španielska La Liga expanduje do Severnej Ameriky, hráčska asociácia sa búri

Španielska La Liga expanduje do Severnej Ameriky, hráčska asociácia sa búri

MADRID 17. augusta (WebNoviny.sk) – Premiérovo v histórii najvyššej španielskej futbalovej súťaže Primera División sa jej zápasy uskutočnia v zahraničí. Vedenie La Ligy uzavrelo 15-ročný kontrakt s newyorskou spoločnosťou Relevent.

Ako referuje denník El País, v každej z nasledujúcich pätnástich sezón uvidia fanúšikovia v Severnej Amerike minimálne jeden zápas španielskej ligy, pravdepodobne aj s účasťou dvoch najväčších značiek Realu Madrid a FC Barcelona.

Spolupráca má taktiež napomôcť propagácii futbalu v USA a Kanade, ktoré spoločne s Mexikom zorganizujú MS v roku 2026. La Liga si od toho sľubuje väčšie zisky z marketingových aktivít, budovanie ďalších mládežníckych akadémií či profesionálny rozvoj trénerov.

Odporúčame:
Hlavný favorit v Serie A Juventus s Cristianom Ronaldom. Štart súťaže poznačila tragédia v Janove

„Sme oddaní rastúcej vášni pre futbal po celom svete. Táto prelomová dohoda určite prinesie veľký impulz smerom k popularite tejto krásnej hry v USA a Kanade. Náš partner Relevent pravidelne napĺňa štadióny v celých Spojených štátoch počas Medzinárodného turnaja majstrov. Sme nadšení, že s ním môžeme spolupracovať na spoločnej misii rozvoja futbalu v Severnej Amerike,“ poznamenal podľa webu denníka AS prezident La Ligy Javier Tébas. Ako pripomenul portál sport.pl, túto kooperáciu ešte bude musieť schváliť aj Medzinárodná futbalová federácia (FIFA).

Nie všetci však zdieľajú nadšenie z tohto nápadu. Nepozdáva sa to najmä španielskej hráčskej asociácii. „Hráči tu nie sú na to, aby sme ich využili na biznis pre zisk tretích strán,“ cituje agentúra AP slová prezidenta asociácie Davida Aganza, niekdajšieho útočníka a víťaza Ligy majstrov 1999/2000 vo farbách Retalu Madrid.

Viac k témam: FC Barcelona, FIFA, La Liga, Real Madrid
Zdroj: Webnoviny.sk – Španielska La Liga expanduje do Severnej Ameriky, hráčska asociácia sa búri © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Tréner Calzona sa vyjadril k povolaniu nového útočníka, Čavrič napokon na zraz neprišiel (video+foto)

Čavriča povolali, aj keď nebolo jasné, či príde alebo nie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *