Home / šport / Cyklistika / Peter Sagan a Majka potvrdili účasť na Vuelte, lídrovi Buchmannovi pomôžu k lepším výsledkom

Peter Sagan a Majka potvrdili účasť na Vuelte, lídrovi Buchmannovi pomôžu k lepším výsledkom

BRATISLAVA 17. augusta (WebNoviny.sk) – Cyklistický tím Bora-Hansgrohe vyšle na záverečnú Grand Tour sezóny, preteky Okolo Španielska (25.8. – 16.9.), aj svoje najväčšie dve esá Petra Sagana a Rafala Majku.

Slovenský šprintér a poľský vrchár budú mať za úlohu pozbierať nejaké etapové triumfy, ale najmä pomôcť k celkovo dobrému výsledku Emanuelovi Buchmannovi. Práve tento 25-ročný Nemec bude po prvý raz lídrom Bora-Hansgrohe na populárnej Vuelte.

Odporúčame:
Peter Sagan si aj po podujatí Okolo Poľska drží líderstvo v rebríčkoch UCI World a WorldTour

„Som rád, že nastal čas pre Emanuela Buchmanna, aby prevzal líderskú pozíciu na Grand Tour. Je to výnimočný moment pre neho aj celý náš tím. Je veľmi dobre pripravený a má za sebou niekoľko výborných výsledkov v tomto roku. Očakávame od neho umiestnenie minimálne v najlepšej desiatke celkovej klasifikácie,“ uviedol tímový manažér Bora-Hansgrohe Ralph Denk. K Saganovi a Majkovi a ich úlohám na španielskych cestách dodal: „V týchto dvoch pretekároch budeme mať ďalšie dve karty pre možné etapové víťazstvá. Uvidíme, ako sa Peter dal dokopy po páde na Tour de France. Som však optimista a myslím si, že posielame do boja silnú zostavu.“

Sagan sa pomaly dostáva do najlepšej formy

Osmičku Bora-Hansgrohe pre Vueltu tvoria: Emanuel Buchmann, Marcus Burghardt, Michael Schwarzmann (všetci Nem.), Rakúšan Lukas Pöstlberger, Talian Davide Formolo, Austrálčan Jay McCarthy, Poliak Rafal Majka a Peter Sagan.

„Rozhodol som sa pre Vueltu tento rok, lebo je to perfektná príprava na majstrovstvá sveta v Innsbrucku. Uvidíme, do akej miery ma ešte bude limitovať pád na Tour de France, ale cítim, že som na dobrej ceste k návratu do najlepšej formy. Na Vuelte bude tento rok veľa zaujímavých etáp a myslím si, že máme v rukách niekoľko zaujímavých možností v súvislosti s útokom na etapové víťazstvá. Verím, že som jedna z nich aj ja,“ uviedol Peter Sagan na oficiálnom webe tímu Bora-Hansgrohe.

Odporúčame:
Peter Sagan odjazdí Cyclassics v Hamburgu, predstavia sa aj elitní šprintéri a majster Európy

Pre 28-ročného Sagana to bude štvrtá účasť na Vuelte. V premiére v roku 2011 v drese tímu Liquigas – Cannondale vyhral tri etapy a v edícii 2015 pridal jednu víťaznú etapu. V roku 2014 skončil bez etapového víťazstva raz na treťom mieste a absolvoval 13 etáp, potom z pretekov odstúpil.

Pri svojej absolútnej premiére na Grand Tour v roku 2011 okrem troch víťazných etapových koncoviek skončil štvrtý v bodovacej súťaži. O štyri roky neskôr po jednom etapovom triumfe a nepríjemnom incidente s motorkou vtedy ako člen tímu Tinkoff-Saxo doráňaný nútene ukončil svoje účinkovanie po 8. etape.

Nibali opisuje etapy ako najťažšie, aké videl

Tohtoročná Vuelta s horským profilom viacerých etáp a náročnými stúpaniami ako La Covatilla, Lagos de Covadonga či Coll de la Rabassa v Andorre by mohla byť pre Sagana dobrou prípravou na majstrovstvá sveta v rakúskom Innsbrucku.

„Vincenzo Nibali ju dokonca opisuje ako najťažšiu, akú kedy videl. Táto Vuelta s mnohými stúpaniami bude pre Saganove nohy testom v jeho snahe o dosiahnutie rekordného štvrtého titulu majstra sveta. Profil mu síce nevyhovuje, ale je pripravený do toho ísť,“ napísal už minulý týždeň špecializovaný portál Cyclingnews.

Viac k témam: Bora-Hansgrohe, La Vuelta, Okolo Španielska, Peter Sagan, Rafal Majka
Zdroj: Webnoviny.sk – Peter Sagan a Majka potvrdili účasť na Vuelte, lídrovi Buchmannovi pomôžu k lepším výsledkom © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Peter Sagan podstúpi operáciu. Moje srdce potrebuje zastávku v boxoch, hovorí

Cyklista sa mal zúčastniť dvoch jednorazových pretekov v Slovinsku.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *