Home / SLOVENSKO / Na domácom úseku Dunaja je plavebná prevádzka zatiaľ bez obmedzení

Na domácom úseku Dunaja je plavebná prevádzka zatiaľ bez obmedzení

BRATISLAVA 16. augusta (WebNoviny.sk) – Na slovenskom úseku Dunaja a spoločných hraničných úsekoch s Maďarskom a Rakúskom je plavebná prevádzka zatiaľ bez obmedzení vydaných Dopravným úradom.

„V Prístave Bratislava a Prístave Komárno je momentálne zvýšený počet plavidiel, ktoré čakajú na priaznivejšie plavebné podmienky na maďarskom úseku Dunaja,“ informovala vo štvrtok hovorkyňa Dopravného úradu Eva Oravcová agentúru SITA.

Odporúčame:
Slovenskí mlynári avizujú, že pre sucho a nižšiu úrodu obilia ceny ich výrobkov stúpnu

Na stanici Devín podľa údajov Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) hladina Dunaja počas 15. a 16. augusta mierne stúpla, avšak na najbližšie dva dni, 17. a 18. augusta, je predpoveď opätovného poklesu hladiny.

„Vodcovia plavidiel sú povinní sa pred a počas plavby informovať o aktuálnych vodných stavoch na úsekoch vodnej cesty, ktorou sa plavia a prispôsobiť plavbu plavidiel daným podmienkam,“ upozornila Oravcová. „O aktuálnych vodných stavoch sa vodcovia plavidiel musia informovať zakaždým, a nielen v takýchto prípadoch,“ dodala hovorkyňa Dopravného úradu.

Spoločnosť Slovenská plavba a prístavy – lodná osobná doprava, a. s., musela pre nízku hladinu vody v Dunaji pravidelnú linku medzi Bratislavou a Viedňou zastaviť až do odvolania.

Viac k témam: Dunaj, hladina Dunaja, horúčavy, Slovenská plavba a prístavy – lodná osobná doprava
Zdroj: Webnoviny.sk – Na domácom úseku Dunaja je plavebná prevádzka zatiaľ bez obmedzení © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Cyklista neprežil zrážku s autom medzi Skalicou a Holíčom, polícia apeluje na používanie reflexných prvkov (foto)

Starší muž zraneniam na mieste podľahol.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *