Home / šport / Cyklistika / Peter Sagan odjazdí Cyclassics v Hamburgu, predstavia sa aj elitní šprintéri a majster Európy

Peter Sagan odjazdí Cyclassics v Hamburgu, predstavia sa aj elitní šprintéri a majster Európy

HAMBURG 16. augusta (WebNoviny.sk) – V sedemčlennej zostave tímu Bora-Hansgrohe na nedeľňajšie jednorazové preteky EuroEyes Cyclassics v nemeckom Hamburgu (216,4 km) figuruje aj slovenský cyklista Peter Sagan. Bora-Hansgrohe to potvrdila na svojej twitterovej prezentácii.

Zostávajúcu šestku jazdcov pre tieto preteky tvoria: Nemci Marcus Burghardt, Michael Schwarzmann, Andreas Schillinger a Pascal Ackermann, Poliak Pawel Poljanski a Talian Cesare Benedetti. Preteky EuroEyes Cyclassics sú zaradené do prestížneho seriálu WorldTour, ich začiatok bude v nedeľu 19. 8. o 11.30 h. Najlepší v cieli sa očakávajú po 16.30 h.

Odporúčame:
Peter Sagan si aj po podujatí Okolo Poľska drží líderstvo v rebríčkoch UCI World a WorldTour

Trojnásobný a úradujúci majster sveta Peter Sagan pred necelým mesiacom po šiesty raz doviezol do Paríža zelený dres určený pre víťaza bodovacej súťaže na Tour de France. Minulú nedeľu bojoval na európskom šampionáte v škótskom Glasgowe, ale z pretekov napokon odstúpil približne 84 km pred cieľom.

Z dôvodu pretrvávajúcich poranení po páde na Tour de France nemohol bojovať o víťazstvo. Zároveň však potvrdil účasť na klasických pretekoch v Hamburgu, kde v minulosti neštartoval. Okrem Sagana sú medzi prihlásenými pretekármi aj ďalší skvelí šprintéri – Nemci André Greipel (Lotto Soudal) a John Degenkolb (Trek-Segafredo), Brit Mark Cavendish (Dimension Data), čerstvý majster Európy z Glasgowa Matteo Trentin (Mitchelton Scott) či obhajca vlaňajšieho víťazstva, ďalší Talian, Elia Viviani (Quick-Step Floors).

Sme potešení veľmi silným štartovným poľom s čerešničkou na torte Petrom Saganom. Už minulý rok sme mali dobré obsadenie, teraz sa kvalita jazdcov ešte zvýšila,“ uviedol pretekový riaditeľ Thorben Lange na webe t-online.de.

Viac k témam: EuroEyes Cyclassics v Hamburgu, Peter Sagan
Zdroj: Webnoviny.sk – Peter Sagan odjazdí Cyclassics v Hamburgu, predstavia sa aj elitní šprintéri a majster Európy © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Peter Sagan musí v Taliansku podstúpiť na operáciu, trápia ho problémy so srdcom

Operácia môže nabúrať Saganove plány počas Olympijských hier v Paríži.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *