Home / SLOVENSKO / Bratislavská integrovaná doprava spúšťa nové cestovné poriadky, zmeny prinesú nielen viac spojov

Bratislavská integrovaná doprava spúšťa nové cestovné poriadky, zmeny prinesú nielen viac spojov

BRATISLAVA 15. augusta (WebNoviny.sk) – Od 19. augusta budú cestujúci v Integrovanom dopravnom systéme v Bratislavskom kraji (IDS BK) cestovať po novom.

Na stredajšej tlačovej konferencii o tom novinárov informovala generálna riaditeľka Bratislavskej integrovanej dopravy (BID) Zuzana Horčíková s tým, že BID v spolupráci s Bratislavským samosprávnym krajom (BSK) a s dopravcom Slovak Lines spúšťa nové cestovné poriadky prímestských autobusov.

Viac spojov a rýchlejšie cestovanie

Zmena cestovných poriadkov prinesie cestujúcim viac spojov, rýchlejšie cestovanie s prestupom na vlaky, pravidelné odchody autobusov a večerné spoje až do 23:00.

“Aby sme zabezpečili obyvateľom kraja dochádzajúcim do Bratislavy rýchlu, pravidelnú a kapacitne dostačujúcu verejnú dopravu, navýšili sme v spolupráci s partnermi počet vlakov o 56 a zvyšujeme aj počet prímestských spojov o desať percent,“ uviedla ďalej Horčíková.

Odporúčame:
Niekoľko liniek bratislavskej MHD sa dočasne zmenilo, dôvodom je oprava križovatky v Petržalke

Podľa predsedu BSK Juraja Drobu cestovaním po novom pripravili pre obyvateľov kraja ponuku, aby nemuseli stáť v kolónach pre výstavbu D4/R7, pre opravy v hlavnom meste aj mimo neho. “Navýšenie počtu spojov prímestských autobusov bude zároveň nadväzovať na regionálne vlaky zo smerov Malacky, Senec, Pezinok a Dunajská Lužná,“ povedal predseda BSK.

Dostupné informácie

Pre cestujúcich sú tiež pripravené informačné letáky a plagáty, ktoré budú k dispozícii na miestnych a mestských úradoch, vo vozidlách a predajniach Slovak Lines, ako aj u ostatných dopravcov. Informáciu o zmene cestovných poriadkov sa ľudia dozvedia aj z internetovej stránky Slovak Lines a IDS BK.

Posilnené bude tiež Infocentrum IDS BK, kde na čísle 0948 102 102 a e-mailovej adrese info@bid.sk získajú cestujúci všetky potrebné informácie, ako aj odporúčania, ako cestovať po novom lepšie. K dispozícii bude aj Kontaktné centrum Slovak Lines na čísle 18 211 a e-mailovej adrese info@slovaklines.sk.

Viac k témam: BID Bratislavská integrovaná doprava, BSK Bratislavský samosprávny kraj, cestovný poriadok, Slovak Lines
Zdroj: Webnoviny.sk – Bratislavská integrovaná doprava spúšťa nové cestovné poriadky, zmeny prinesú nielen viac spojov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Veľký prieskum: Slováci podporujú prechod fajčiarov na menej škodlivé produkty

Obyvatelia únie nesúhlasia s európskou politikou v oblasti tabaku. Brusel by mal podľa nich upustiť od nereálnych predstáv o úplnom odstránení nikotínu zo spoločnosti a viac sa otvoriť samotným fajčiarom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *