Home / SLOVENSKO / Odročené pojednávanie ohľadom vražedného útoku na Kubiša pokračovalo aj bez obžalovaného

Odročené pojednávanie ohľadom vražedného útoku na Kubiša pokračovalo aj bez obžalovaného

BANSKÁ BYSTRICA 14. augusta (WebNoviny.sk) – Výsluchom znalkyne psychologičky a prezentáciou listinných dôkazov pokračovalo dnes na Okresnom súde v Banskej Bystrici odročené hlavné pojednávanie s 58-ročným Miroslavom R. z Brezna, obžalovaným za podiel na vražednom útoku na podnikateľa Jána Kubašiaka.

Podľa prokuratúry bol Miroslav R. sprostredkovateľom medzi objednávateľom Igorom Š. a triom útočníkov, ktorých viedol Róbert Petluš. Podnikateľa Kubašiaka prepadli v novembri 2006 v jeho dome v Polomke a Petluš ho zastrelil.

Rôzne motívy

Znalkyňa z odboru psychológie skúmala duševný stav odsúdeného Petluša, ktorý je korunným svedkom proti obžalovanému Miroslavovi R. Skúmanie duševného stavu navrhla obhajoba, pretože Petluš v tejto veci vypovedal dva razy a protichodne.

Odporúčame:
Zadržali rodičov pre týranie svojich detí, zamykali pred nimi chladničku aj kúpeľňu

Najprv o objednávateľovi neuvádzal nič, až pri druhom svedectve uviedol, že útok na Kubašiaka si objednal jeho bývalý spoločník v podnikaní Igor Š. Znalkyňa uviedla, že nezistila u Petluša patologické tendencie ku klamstvu. Na okraj rôznych výpovedí Petluša konštatovala, že mohol mať rôzne motívy.

Zo zdravotných dôvodov neprišiel

Obžalovaný Miroslav R. na pojednávaní nebol, písomne sa ospravedlnil zo zdravotných dôvodov. V prípravnom konaní uviedol, že žalovaný skutok nespáchal. Osobne však poznal Igora Š. ako i zavraždeného Kubašiaka, s ktorým boli istý čas kolegovia ako príslušníci polície.

Odporúčame:
Ďalší úradník Okresného úradu v Bratislave skončil pre korupciu vo väzbe, obvinený podal sťažnosť

Neskôr sa obaja dali na podnikanie. Miroslav R. poprel, že by bol Kubašiakovcov pred vražedným útokom sledoval. Tiež nevysvetlil viacero telefonických hovorov s Petlušom pred vražedným atakom.

Dôkazy sa týkajú obidvoch prípadov

Predseda senátu informoval, že v decembri 2017 sa uskutočnil výsluch svedka Karola D. v prítomnosti prokurátora i obhajcu. Na výsluch dal sudca svedka predviesť polícii, pretože súdne predvolania ignoroval.

Odporúčame:
Aktualizované: Košičana vzali do väzby pre brutálnu vraždu, ženu vyhodil cez zábradlie balkóna

Svedok Miroslav Š., ktorého navrhol obhajca, bez ospravedlnenia neprišiel a ani policajtom sa ho nepodarilo predviesť. Obhajca sa zaviazal, že na ďalšie pojednávanie jeho účasť zabezpečí. Miroslav R. je bývalý brezniansky policajt, ktorý pre Igora Š. vykonával „nejaké“ činnosti.

Senát odročil pojednávanie na koniec októbra. Sudca zamietol návrh obhajoby na prerušenie konania v tejto veci, pokiaľ nie je skončené pojednávanie s Igorom Š., ktoré nariadil Najvyšší súd SR a niektoré dôkazy sa týkajú obidvoch prípadov

Viac k témam: okresný súd Banská Bystrica, vražedný útok
Zdroj: Webnoviny.sk – Odročené pojednávanie ohľadom vražedného útoku na Kubiša pokračovalo aj bez obžalovaného © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Piešťany sa zatrasú. Od smiechu

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *