Home / SLOVENSKO / Foto: V Ružomberku objavili nelegálnu výrobňu cigariet, únik na daniach bol vyše tri milióny eur

Foto: V Ružomberku objavili nelegálnu výrobňu cigariet, únik na daniach bol vyše tri milióny eur

BRATISLAVA 14. augusta (WebNoviny.sk) – Finančná správa spolu s políciou zlikvidovala nelegálnu výrobňu cigariet v Ružomberku. Colníci zaistili viac ako 21 miliónov kusov cigariet a takmer 15 ton tabakovej suroviny vrátane kompletnej technologickej linky na spracovanie tabaku a výrobu cigariet.

Ďalej objavili prípravky na fermentáciu a obaly na cigarety známej značky. Predbežnú škodu na spotrebných daniach vyčíslili na 3 183 250 eur. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa finančnej správy Ivana Skokanová.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Nelegálna výrobňa cigariet v Ružomberku

V tomto roku ide už o druhý prípad odhalenia nelegálnej výrobne cigariet. Podobný prípad evidujú na finančnej správe z júna v Revúcej. Pri akcii vtedy zaistili 10,5 mil. kusov cigariet a 5 915 kg tabakovej suroviny. Slovensko je v oblasti pašovania cigariet skôr tranzitnou krajinou. V oboch zmienených výrobniach sa vyrábali falšované cigarety rovnakej svetoznámej značky, dodala finančná správa.

Viac k témam: cigarety, Finančná správa SR, Polícia SR
Zdroj: Webnoviny.sk – Foto: V Ružomberku objavili nelegálnu výrobňu cigariet, únik na daniach bol vyše tri milióny eur © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Krajskí prokurátori si prebrali prípady Špecializovaného trestného súdu

Závažné zistenia podľa neho vychádzajú z infožiadosti, ktorú podal, pretože Žilinka odmietal povedať, čo bude s agendou a prokurátormi zo zaniknutej špeciálnej prokuratúry.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *