Home / šport / Tenis / Do Cincinnati prídu najlepší tenisti, Slovensko zastúpi Kužmová a Rybáriková, Kovalík nenastúpi

Do Cincinnati prídu najlepší tenisti, Slovensko zastúpi Kužmová a Rybáriková, Kovalík nenastúpi

CINCINNATI 13. augusta (WebNoviny.sk) – Americké mesto Cincinnati privíta tento týždeň najlepších tenistov na podujatiach pod spoločným názvom Western & Southern Open.

Muži sa predstavia na turnaji kategórie ATP Masters 1000 (dotácia 5 669 360 USD, tvrdý povrch), ženy budú bojovať o celkový triumf na turnaji kategórie WTA Premier 5 (dotácia 2 874 299 USD, tvrdý povrch vonku).

Vlaňajší triumf medzi mužmi obhajuje aktuálna svetová päťka Bulhar Grigor Dimitrov, ktorý si minulý rok vo finále poradil s Austrálčanom Nickom Kyrgiosom 6:3, 7:5. Minulý týždeň sa 27-ročný Dimitrov predstavil na turnaji v kanadskom Toronte, kde vo štvrťfinále nestačil na Juhoafričana Kevina Andersona (2:6, 2:6). Minuloročný triumf v Cincinnati je jeho jediným triumfom na turnaji kategórie ATP Masters 1000.

Najúspešnejší Roger Federer

V mužskom „pavúku“ sa predstavia takmer všetci tenisti z elitnej desiatky svetového rebríčka. Jedinou výnimkou je Španiel Rafael Nadal, ktorý sa po celkovom triumfe na minulotýždňovom podujatí v kanadskom Toronte odhlásil ešte pred začiatkom turnaja.

Odporúčame:
Rafael Nadal sa nepredstaví v Cincinnati, riaditeľovi turnaja vysvetlil situáciu

Najúspešnejším tenistom v Cincinnati je Švajčiar Roger Federer. Dvadsaťnásobný grandslamový víťaz má vo svojej zbierke sedem trofejí. Naposledy triumfoval v roku 2015, prvýkrát v roku 2005. Z aktívnych tenistov sa ešte dvakrát radoval z celkového triumfu Brit Andy Murray (2008, 2011), po jednom titule získali Španiel Rafael Nadal (2013) a Chorvát Marin Čilič (2016). Srb Novak Djokovič neuspel v piatich finálových stretnutiach v Cincinnati.

Kovalík sa do hlavnej súťaže neprebojoval

Vďaka voľnej karte sa na turnaji zúčastní aj trojnásobný grandslamový víťaz a momentálne až 151. hráč rebríčka ATP Švajčiar Stan Wawrinka. Voľnú kartu dostal aj Brit Andy Murray a domáci tenisti Frances Tiafoe a Mackenzie McDonald. Zo Slovákov sa v kvalifikácii predstavil Jozef Kovalík. Do hlavnej súťaže nepostúpil, v 1. kole kvalifikácie ho zdolal domáci Jeffrey John Wolf v dvoch tajbrejkoch.

Odporúčame:
Prvenstvo opäť pre Nadala, Kližan poskočil na 72. miesto a Molčan zaznamenal pozoruhodný skok

Prvé kolo hlavnej súťaže prinesie zaujímavé konfrontácie. Proti sebe nastúpia domáci „bombardéri“ John Isner a Sam Querrey. Finalista minulotýždňového turnaja v kanadskom Toronte Grék Stefanos Tsitsipas si zmeria sily s jedenástkou turnaja Belgičanom Davidom Goffinom.

Halepovej nedala šancu Muguruzová-Blancová

Minulý rok sa medzi ženami sa z celkového víťazstva tešila Španielka Garbine Muguruzová-Blancová. Vo finále nedala šancu Rumunke Simone Halepovej, ktorú zdolala jednoznačne 6:1, 6:0. Dvadsaťštyriročná Muguruzová-Blancová má v tejto sezóne na svojom konte jeden turnajový triumf.

Odporúčame:
Halepová zostala jednotkou rebríčka WTA, Cibulková klesla na 26. priečku, Kužmová na 56. mieste

V mexickom Monterrey zvíťazila vo finále nad Maďarkou Timeou Babosovou 3:6, 6:4, 6:3. Dvojnásobná grandslamová víťazka by rada nadviazala na vlaňajší úspech, keďže sa jej prednedávnom nepodarilo obhájiť celkový triumf vo Wimbledone, kde tento rok vypadla už v 2. kole.

Slovensko zastúpi Rybáriková a Kužmová

Od roku 2009 patrí ženský turnaj v Cincinnati do kategórie WTA Premier 5. Odvtedy si iba jedna tenistka pripísala viac ako jeden triumf. Američanka Serena Williamsová oslavovala celkové víťazstvo v rokoch 2014 a 2015. Z aktívnych tenistiek sa z trofeje radovali aj Češka Karolína Plíšková (2016), Bieloruska Viktoria Azarenková (2013) a Rusky Maria Šarapovová (2011) a Vera Zvonarievová (2006).

Odporúčame:
Viktória Kužmová prešla kvalifikáciou v Cincinnati a predstaví sa v hlavnej súťaži

Tento rok sa v ženskom „pavúku“ predstaví najlepších 10 tenistiek podľa aktuálneho poradia rebríčka WTA. V Cincinnati uvidíme iba jednu zo sestier Williamsových, keďže Venus sa odhlásila ešte pred začiatkom turnaja.

Slovensko budú zastupovať v ženskej dvojhre Magdaléna Rybáriková a Viktória Kužmová. Dvadsaťdeväťročná Rybáriková si v 1. kole zmeria sily s turnajovou pätnástkou Belgičankou Elise Mertensovou. Dvadsaťročná Kužmová sa po úspešnej kvalifikácii predstaví v úvodnom kole hlavnej súťaže predstaví v súboji proti rovnako úspešnej kvalifikantke Bieloruske Alexandre Sasnovičovej. Dominika Cibulková sa z turnaja odhlásila.

Viac k témam: Andy Murray, ATP World Tour Masters 1000, Garbine Muguruzová-Blancová, Magdaléna Rybáriková, Rafael Nadal, Roger Federer, Serena Williamsová, Simona Halepová, Stan Wawrinka, viktória kužmová, WTA Premier Western & Southern Open
Zdroj: Webnoviny.sk – Do Cincinnati prídu najlepší tenisti, Slovensko zastúpi Kužmová a Rybáriková, Kovalík nenastúpi © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na vrchole tenisových rebríčkov nie je nič nové, jednotkami zostali Djokovič a Swiateková

Slovenskou mužskou singlovou jednotkou je naďalej Lukáš Klein, ktorý sa posunul zo 128. na 116. pozíciu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *