Home / šport / Hokej / Slovan Bratislava má záujem o zámorských útočníkov, v menoslove aj bývalý hráč „belasých“ Taffe

Slovan Bratislava má záujem o zámorských útočníkov, v menoslove aj bývalý hráč „belasých“ Taffe

BRATISLAVA 13. augusta (WebNoviny.sk) – Slovenský účastník nadnárodnej Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) HC Slovan Bratislava má záujem o skúsených zámorských útočníkov.

Oficiálny web „belasých“ referuje, že klub ponúkol návrh zmluvy napríklad kanadským rodákom Teddymu Purcellovi, Gilbertovi Brulému, Martinovi St. Pierrovi a Mattovi Frattinovi či Američanovi Jeffovi Taffeovi, ktorý už v Slovane pôsobil. Bratislavský tím by mali podľa slov hlavného trénera Vladimíra Országha a športového riaditeľa Oldřicha Štefla posilniť ešte traja hráči do ofenzívy.

Odporúčame:
Je to ako prestup z FC Barcelona do Realu Madrid, komentuje brankár Baroš nové pôsobisko

Všetkých päť spomenutých hráčov má skúsenosti s najprestížnejšou ligou sveta. Tridsaťdvaročný Purcell odohral 571 zápasov základnej časti NHL za Los Angeles, Tampu Bay, Edmonton a Floridu, v uplynulom ročníku nazbieral 12 bodov v 21 stretnutiach KHL za Avangard Omsk.

Gilberta Brulého si vybral v 1. kole vstupného draftu 2005 z 6. miesta Columbus, v zámorskej profilige nastúpil na 299 zápasov základnej časti. Ostatné štyri sezóny strávil v KHL, nazbieral dovedna 118 bodov (58+60) v 204 dueloch.

Odporúčame:
Marcel Haščák zvažoval ponuku z Fínska, ale nakoniec bude hrať v Tipsport lige

Rodák z Edmontonu tiež reprezentoval „javorové listy“ na ZOH 2018 v Pjongčangu, kde Kanaďania získali bronz. Matt Frattin odohral v základnej časti NHL 135 meraní síl, v uplynulej sezóne nazbieral 29 bodov v 42 stretnutiach KHL za kazašský Barys Astana a štyri body v rovnakom počte zápasov za švajčiarsky Lausanne.

Za Barys nastupoval v ročníku 2017/2018 aj 35-ročný reprezentant Kazachstanu Martin St. Pierre, v 40 zápasoch za Astanu a Admiral Vladivostok získal 28 bodov. Tridsaťsedemročný Jeff Taffe odohral uplynulý ročník vo švajčiarskej NLA. V drese „belasých“ strávil sezónu 2016/2017, so 43 bodmi (18+25) v 58 zápasoch bol najproduktívnejším hráčom HC Slovan.

Viac k témam: HC Slovan Bratislava, Jeff Taffe, KHL Kontinentálna hokejová liga
Zdroj: Webnoviny.sk – Slovan Bratislava má záujem o zámorských útočníkov, v menoslove aj bývalý hráč „belasých“ Taffe © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Michalovčania nezaváhali ani na zvolenskom ľade, HK Poprad sa v sérii s Nitrou ujal vedenia (video)

Nitriansky tréner Stavjaňa vyzdvihol výkon brankára HK Poprad.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *