Home / SVET / Mechanik aerolínií ukradol lietadlo, po nebezpečnom lete havaroval do mora

Mechanik aerolínií ukradol lietadlo, po nebezpečnom lete havaroval do mora

SEATAC 11. augusta (WebNoviny.sk) – Mechanik pracujúci u aerolínií v piatok v noci ukradol z medzinárodného letiska Sea-Tac v americkom Seattli lietadlo spoločnosti Horizon Air, s ktorým neskôr havaroval do mora pri ostrove Ketron.

V lietadle sa v čase incidentu nenachádzali žiadni pasažieri. Podľa predbežných informácií 29-ročný mechanik ukradol stroj Q400 a havaroval s ním pretože „vo vzduchu robil akrobatické kúsky alebo nemal dostatok leteckých zručností,“ uviedla kancelária šerifa v okrese Pierce na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter.

Odporúčame:
Havária lietadla si vyžiadala niekoľko obetí, ich identita kvôli požiaru zatiaľ nie je známa

Hovorca kancelárie šerifa Ed Troyer na Twitteri napísal, že muž mal samovražedné sklony a v tomto prípade neexistuje žiadne spojenie s terorizmom. Kancelária pracuje na vyšetrovaní muža, pričom jeho meno zatiaľ nezverejnila.

Podľa svedkov ukradnutý stroj pred haváriou naháňalo vojenské lietadlo. Americká pobrežná stráž vyslala na miesto nehody 14-metrovú loď, uviedla poddôstojníčka Ali Flockerzi s tým, že svedkovia hlásili ako z miesta vidia vychádzať veľký kúdol dymu.

Predstavitelia letiska v súvislosti s incidentom informovali, že zamestnanec leteckej spoločnosti „nepovolene vzlietol bez pasažierov„. Horizon Air je súčasťou skupiny Alaska Air a prevádzkuje krátke lety na západe USA. Ukradnuté lietadlo Q400 je turbovrtuľový stroj s kapacitou 76 miest.

Viac k témam: havária lietadla
Zdroj: Webnoviny.sk – Mechanik aerolínií ukradol lietadlo, po nebezpečnom lete havaroval do mora © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Rusi raketami zaútočili na mesto Černihiv. Hlásia najmenej 11 mŕtvych a desiatky zranených

Najmenej traja ľudia sú podľa ministra vnútra Ihora Klymenka nezvestní.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *