Home / šport / Futbal / Tréner Trenčína Moniz má pozastavenú činnosť na dva týždne, od disciplinárky dostal aj pokutu

Tréner Trenčína Moniz má pozastavenú činnosť na dva týždne, od disciplinárky dostal aj pokutu

BRATISLAVA 10. augusta (WebNoviny.sk) – Tréner futbalistov AS Trenčín Ricardo Moniz, ktorý priviedol vo štvrtok večer svojich zverencov na ihrisku v Žiline k vysokému víťazstvu nad holandským Feyenoordom Rotterdam 4:0 v prvom zápase 3. predkola Európskej ligy, má od disciplinárnej komisie Slovenského futbalového zväzu (DK SFZ) pozastavený výkon funkcie na dva týždne a zaplatí pokutu 1500 eur. Informuje o tom oficiálna internetová stránka SFZ v novej úradnej správe.

Trénerovi sa nepáčilo vylúčenie dvoch hráčov

„Disciplinárna komisia berie na vedomie ospravedlnenie Ricarda Moniza z neúčasti na zasadnutí DK (súťažné stretnutie predkola Európskej ligy UEFA) a písomné stanovisko menovaného, doručené dňa 8. augusta 2018 a za hrubé nešportové správanie voči delegovanej osobe (opakované opustenie trénerskej zóny, vulgárne výroky voči rozhodcovi, s následným vykázaním z priestorov hráčskej lavičky) a pozápasovým vyjadreniam počas stretnutia 2. kola Fortuna ligy AS Trenčín – MFK Ružomberok (výsledok 1:4, hralo sa 29. júla) mu uložila disciplinárne sankcie – pozastavenie výkonu funkcie na dva týždne a finančnú pokutu 1500 eur, a to od 30. júla 2018,“ uvádza sa v rozhodnutí „disciplinárky“ na webe SFZ.

Odporúčame:
Európska liga (3. predkolo – prvý zápas): AS Trenčín zničil Feyenoord, Mance sa blysol hetrikom (video)

Po spomenutom stretnutí 2. kola najvyššej slovenskej súťaže na „domácom“ štadióne v Myjave proti Ružomberku sa 54-ročný holandský kouč trenčianskeho mužstva cítil byť poškodený. Hlavný arbiter Boris Marhefka vylúčil dvoch hráčov AS Martina Šuleka i Osmana Bukariho, nariadil pokutový kop proti Trenčínu a Moniza aj vykázal na tribúnu.

Kouč AS, ktorý sa domnieva, že arbiter nerozhodoval spravodlivo, po spomenutom júlovom dueli s Ružomberokom okrem iného poznamenal: „Niečo je za tým a ja zistím čo. Toto nesúvisí s futbalom. Možno mu niekde zaplatili, ja neviem. Toto nie je normálne, nikdy som to nevidel. Vždy chceme s Trenčínom ukázať to najlepšie, na Slovensku i v Európe. Za tým, čo sa teraz stalo, je rozhodne niečo, čo nesúvisí s futbalom.“

Začali disciplinárne konanie voči FC Nitra

Členovia disciplinárnej komisie SFZ na ostatnom zasadnutí zobrali na vedomie stanovisko MFK Dukla Banská Bystrica a za hrubé nešportové správanie divákov (prekonanie bezpečnostného oplotenia a fyzické napadnutie fanúšikov v sektore hostí) a nedostatočnú usporiadateľskú službu počas domáceho stretnutia 2. kola II. ligy proti FK Poprad a uložili banskobystrickému klubu finančnú pokutu 500 eur.

DK SFZ na základe správy delegáta stretnutia, oznámenia delegáta zväzu o zistených nedostatkoch v stretnutí a priloženej fotodokumentácie začala disciplinárne konanie voči FC Nitra a žiada klub spod Zobora do 15. augusta 2018 o písomné stanovisko k hrubému nešportovému správaniu divákov (použitie pyrotechniky) a k nedostatočnej usporiadateľskej službe (umožnenie vnesenia a použitia pyrotechniky) počas domáceho stretnutia 3. kola Fortuna ligy proti Dunajskej Strede.

Odporúčame:
Foto: AS Trenčín šokoval slávny Feyenoord, ale Šemrinec s Monizom pred odvetou krotia optimizmus

O písomné stanovisko tiež do 15. 8. „disciplinárka“ žiada aj FC DAC 1904 Dunajská Streda, a to za hrubé nešportové správanie divákov (hádzanie plastových pohárov s pivom a predmetov na ihrisko) počas stretnutia v Nitre. Spomenuté kluby zároveň žiada aj o identifikáciu osôb.

Na základe podnetu športovo-technickej komisie Slovenského futbalového zväzu (ŠTK SFZ) uložila DK SFZ klubom FKM Nové Zámky a FKS Nemšová pokutu 100 eur za odhlásenie sa zo slovenskej pohárovej súťaže Slovnaft Cup 2018/2019 po jej vyžrebovaní.

Viac k témam: AS Trenčín, Disciplinárna komisia Slovenského futbalového zväzu (DK SFZ), Európska liga, Feyenoord Rotterdam, Ricardo Moniz
Zdroj: Webnoviny.sk – Tréner Trenčína Moniz má pozastavenú činnosť na dva týždne, od disciplinárky dostal aj pokutu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Tréner Calzona sa vyjadril k povolaniu nového útočníka, Čavrič napokon na zraz neprišiel (video+foto)

Čavriča povolali, aj keď nebolo jasné, či príde alebo nie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *