Home / SLOVENSKO / OĽaNO sa nepáči, že zodpovednosť za únos Vietnamca hádžu na políciu a Kaliňáka a Sakovú ani nevypočujú

OĽaNO sa nepáči, že zodpovednosť za únos Vietnamca hádžu na políciu a Kaliňáka a Sakovú ani nevypočujú

BRATISLAVA 10. augusta (WebNoviny.sk) – Hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽANO) s obavou registruje snahu ministerstva vnútra preniesť zodpovednosť v kauze únosu cudzieho štátneho príslušníka na radových policajtov a považuje to za snahu o zastrašenie policajtov, aby nevypovedali.

Pochybenia preniesli politickí nominanti na podriadených

Ako povedala v piatok pre agentúru SITA predsedníčka poslaneckého klubu OĽANO Veronika Remišová, takúto situáciu Slovensko už zažilo viackrát.

Odporúčame:
Galka na výbore nepresvedčili informácie ministerky Sakovej ku kauze údajného únosu Vietnamca

„Buď sa kauzy zamietli pod koberec, alebo zodpovednosť za pochybenia preniesli politickí nominanti na podriadených. Videli sme to napríklad pri dotáciách v rezorte pôdohospodárstva, keď ministerka prepustila šéfa Výskumného ústavu pôdoznalectva a ochrany pôdy, no stíhaná mala byť v skutočnosti funkcionárka Smeru, ktorá roky brala dotácie na betónové plochy, ako aj politickí nominanti, ktorí zneužívanie systému umožnili,“ uviedla Remišová.

Nespravodlivosť v kauze

Tá istá nespravodlivosť sa podľa Remišovej deje momentálne v kauze únosu Vietnamca. „Radových policajtov, ktorí len plnili pokyny nadriadených, bude vyšetrovať policajná inšpekcia, no ministerka vnútra Denisa Saková a exminister Robert Kaliňák, ktorí nesú priamu politickú zodpovednosť, pravdepodobne nebudú ani vypočutí,“ upozornila s tým, že ak sa potvrdia všetky podozrenia o únose, politici zneužili políciu na operáciu cudzej tajnej služby, a nie naopak.

Odporúčame:
V prípade únosu Vietnamca je podľa ministerky Sakovej potrebné počkať na závery vyšetrovania

„Policajti by sa sami od seba do niečoho takého nepustili. Generálna prokuratúra by mala zamerať vyšetrovanie v prvom rade na Roberta Kaliňáka, ako aj všetkých politikov vrátane súčasnej ministerky Sakovej, ktorí o únose vedeli a vedome ho viac ako rok kryli,“ uviedla Remišová.

Viac k témam: Denisa Saková, Generálna prokuratúra SR, OĽaNO Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti, Polícia SR, Robert Kaliňák, únos Vietnamca, Veronika Remišová
Zdroj: Webnoviny.sk – OĽaNO sa nepáči, že zodpovednosť za únos Vietnamca hádžu na políciu a Kaliňáka a Sakovú ani nevypočujú © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na priechode pred obchodným domom v Bratislave zrazilo auto 14-ročné dievča, okolnosti nehody vyšetruje polícia

Dychová skúška na alkohol skončila u vodiča Škody Fabie s negatívnym výsledkom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *