Home / šport / Tenis / Video: Tínedžer Tsitsipas sa v Toronte postaral o senzáciu, v osemfinále vyradil Djokoviča

Video: Tínedžer Tsitsipas sa v Toronte postaral o senzáciu, v osemfinále vyradil Djokoviča

TORONTO 10. augusta (WebNoviny.sk) – Srbský tenista Novak Djokovič dlho nepotiahol víťaznú sériu zápasov po svojom skvelom triumfe na Wimbledone.

Tsitsipas si dal darček k 20. narodeninám

Z desiateho súboja už odišiel ako zdolaný hráč. V osemfinále dvojhry na podujatí z prestížnej série ATP World Tour Masters 1000 Rogers Cup v kanadskom Toronte Djokovič podľahol Grékovi Stefanovi Tsitsipasovi za 138 minút 3:6, 7:6 (5), 3:6.

Odporúčame:
Svetovou jednotkou stále Nadal, Kližan poskočil na 77. miesto a Martin si polepšil o 51 priečok

Iba 19-ročný Tsitsipas, jeden z dvoch tínedžerov v najlepšej tridsiatke rebríčka ATP, postúpil do elitnej osmičky na turnaji prestížnej série ATP Masters 1000 vôbec po prvý raz. Víťazstvom nad bývalou svetovou jednotkou si dal darček k 20. narodeninám, ktoré oslávi o dva dni (nar. 12. augusta 1998).

Djokovič vyhral Rogers Cup štyrikrát

Zverenec slovenského trénera Mariána Vajdu Djokovič je štvornásobný víťaz kanadského turnaja Rogers Cup (2007, 2011, 2012, 2016).

„Som hrdý na seba aj svoju krajinu. Myslím si, že som zviditeľnil Grécko na tenisovej mape. Som si istý, že celá moja rodina, tréner, priatelia, všetci čo sa dívali, sú šťastní. Bolo to vysoko emocionálne víťazstvo,“ vravel Stefanos Tsitsipas po triumfe nad Djokovičom na webe ATP World Tour. „Výborne som podával a tiež som pridal skvelé returny. Dobrú fazónu som si udržal počas celého zápasu. Áno, je to najväčšie víťazstvo mojej kariéry,“ dodal Tsitsipas.

Zatiaľ čo pred rokom o tomto čase Tsitsipasovi patrila vo svetovom renkingu 168. priečka a neuspel v semifinále na challengerovom turnaji v slovinskom Portoroži, aktuálne sa v „online“ poradí vyšplhal už na 23. miesto a môže ísť ešte vyššie, pokiaľ vo štvrťfinále zdolá turnajovú dvojku, Nemca Alexandra Zvereva.

Viac k témam: ATP World Tour Masters 1000, Novak Djokovič, Stefanos Tsitsipas
Zdroj: Webnoviny.sk – Video: Tínedžer Tsitsipas sa v Toronte postaral o senzáciu, v osemfinále vyradil Djokoviča © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Chorvátsky tenista Ivo Karlovič definitívne končí profesionálnu kariéru, počas nej zaznamenal takmer 14-tisíc es

Karlovič sa počas kariéry zviditeľnil predovšetkým svojím „delovým" podaním.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *