Home / šport / Ostatné športy / Ledecká na ME v atletike 2018 utvorila slovenský rekord, do semifinále nepostúpila ani Zapletalová

Ledecká na ME v atletike 2018 utvorila slovenský rekord, do semifinále nepostúpila ani Zapletalová

BERLÍN 7. augusta (WebNoviny.sk) – Z dvojice slovenských prekážkariek na 400 metrov na ME v Berlíne ani jedna nepostúpila z utorkových predpoludňajších rozbehov do semifinále, avšak Daniela Ledecká utvorila slovenský rekord 57,81 sekundy v kategórii do 23 rokov.

Odporúčame:
Foto: Skvelý Matej Tóth získal striebornú medailu na ME v atletike 2018

Zverenka Kataríny Adlerovej skončila v I. rozbehu šiesta a o šesť stotín zlepšila doterajší rekordný výkon Lucie Slaničkovej z roku 2010. Celkovo dosiahla 16. najlepší výkon.

O dve priečky za Ledeckou klasifikovali Emmu Zapletalovú. V II. rozbehu finišovala šiesta za 58,46, za vlastným juniorským rekordom SR z júlových MSJ v Tampere zaostala o 1,24 sekundy.

ME v atletike 2018

kvalifikačné výsledky Slovákov

ŽENY

400 m – prek., rozbehy – I.: 1. Linkiewiczová (Poľ.) 56,66, … 6. Daniela Ledecká (SR) 57,81 (rekord SR do 23 rokov) – nepostúpila do semifinále (celkovo 16. čas), II.: 1. Rudakovová (Rus.) 56,24, … 6. Emma Zapletalová 58,46 – nepostúpila do semifinále (celkovo 18. čas)

Viac k témam: beh, Daniela Ledecká, Emma Zapletalová, majstrovstvá Európy v atletike
Zdroj: Webnoviny.sk – Ledecká na ME v atletike 2018 utvorila slovenský rekord, do semifinále nepostúpila ani Zapletalová © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Diskár Alekna prekonal najstarší mužský atletický rekord, namerané údaje však museli upraviť

Nový svetový rekordér dokázal niečo, čo sa nepodarilo v úspešnej kariére jeho otcovi Virgilijusovi.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *