Home / EKONOMIKA / Hoci sa americko-čínky spor vystupňoval, dolár posilnil voči jenu, euru aj libre

Hoci sa americko-čínky spor vystupňoval, dolár posilnil voči jenu, euru aj libre

NEW YORK 6. augusta (WebNoviny.sk) – Dolár v úvode pondelkového obchodovania posilnil. Ekonómovia sa totiž zameriavali na dobré údaje z ekonomiky USA, hoci americko-čínsky spor v oblasti obchodu sa vystupňoval.

Stále pôsobila piatková správa amerického ministerstva práce, podľa ktorej zamestnávatelia v USA v júli síce vytvorili menej nových pracovných miest, ako sa očakávalo, ale v máji a júni vzniklo viac pozícii, ako rezort pôvodne informoval.

Odporúčame:
Dolár oslabil oproti jenu, dôvodom je Trumpova administratíva a možné uvalenie cla

Dolár voči jenu stúpol na 111,47 JPY/USD z hodnoty 111,26 JPY/USD. Spoločná európska mena oslabila na 1,1534 USD/EUR z úrovne 1,1569 USD/EUR.

Hodnota britskej libry v pondelok klesla, keďže britský minister obchodu upozornil na riziko odchodu Veľkej Británie z EÚ bez dohody. Libra oslabila na 1,2932 USD/GBP z hodnoty 1,3 USD/GBP.

Viac k témam: dolár, jen
Zdroj: Webnoviny.sk – Hoci sa americko-čínky spor vystupňoval, dolár posilnil voči jenu, euru aj libre © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Opozícia pácha v zahraničí „ekonomickú vlastizradu“, podľa Fica Šimečka otočil a Ódorova vláda sa správala ako lenivé vši (video)

Premiér zároveň zdôraznil, že vláda momentálne komunikuje s Bruselom čisto „na technickej úrovni".

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *