Home / SVET / Federálny súd nariadil vláde obnoviť program na ochranu prisťahovalcov, Trump ho chcel zrušiť

Federálny súd nariadil vláde obnoviť program na ochranu prisťahovalcov, Trump ho chcel zrušiť

WASHINGTON 4. augusta (WebNoviny.sk) — Americký federálny sudca potvrdil svoje predchádzajúce rozhodnutie, na základe ktorého musí administratíva prezidenta Donalda Trumpa obnoviť program chrániaci tisícky mladých prisťahovalcov pred deportáciou.

Odporúčame:
Obama označil najnovšie rozhodnutie Trumpa za kruté a nesprávne

Rozhodnutie zatiaľ nevstúpilo do platnosti, pretože washingtonský sudca John D. Bates dal vláde 20 dní na to, aby sa rozhodla, či chce voči nemu podať odvolanie.

Obnoviť program DACA nariadil sudca vláde už v apríli. Zároveň dal vláde 90 dní na obhájenie jej rozhodnutia ukončiť tento program. Bates však v piatkovom 25-stranovom verdikte uviedol, že argumenty administratívy ho nepresvedčili.

Odporúčame:
Federálny sudca nariadil Trumpovej administratíve obnovenie programu pre mladých prisťahovalcov

Program DACA zavedený exprezidentom Barackom Obamom chránil pred vyhostením mladých imigrantov, ktorí do USA prišli bez dokladov ešte ako deti. Trump však v septembri avizoval, že ho zruší, pričom dal Kongresu šesť mesiacov na vypracovanie novej legislatívy, ktorá by osud prisťahovalcov vyriešila.

To sa zatiaľ nestalo. V súčasnosti je program uzavretý pre nových záujemcov, no tí, čo ho využívajú, si môžu svoje povolenia naďalej obnovovať, kým sa neskončia súvisiace súdne procesy.

Viac k témam: Donald Trump, prisťahovalci
Zdroj: Webnoviny.sk – Federálny súd nariadil vláde obnoviť program na ochranu prisťahovalcov, Trump ho chcel zrušiť © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Varšava pomôže Kyjevu s návratom mužov v odvodovom veku, tvrdí poľský minister obrany Kosiniak-Kamysz

Ukrajinská vláda zakázala posielanie identifikačných a cestovných dokladov mužom vo veku 18 až 60 rokov žijúcim v zahraničí.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *