Home / KULTÚRA / Film a TV / Slovenský film Tlmočník získal cenu filmových kritikov na festivale v San Franciscu

Slovenský film Tlmočník získal cenu filmových kritikov na festivale v San Franciscu

BRATISLAVA 3. augusta (WebNoviny.sk) – Slovenský film Tlmočník Martina Šulíka získal v týchto dňoch na Festivale židovských filmov v San Franciscu Cenu filmových kritikov za Najlepší hraný film.

Filmoví publicisti vyzdvihli nielen jeho profesionálne spracovanie, ale aj herecké výkony.

Manipulovanie s minulosťou je nebezpečné

Dúfame, že toto ocenenie majstrovsky nakrúteného a krásne zahraného filmu povzbudí široké publikum, aby ho vyhľadali,” uviedol pri vyhlasovaní člen Klubu filmových kritikov pôsobiacich v San Franciscu Bill Watters.

Martin Šulík neskrýval radosť. “Som veľmi rád z ocenenia na tomto festivale. Dúfam, že náš film publiku pripomenie, ako udalosti z II. svetovej vojny ovplyvnili nielen životy našich otcov, ale aj tie naše. V Európe sa mnohí snažia revidovať históriu a tvrdia, že holokaust nikdy neexistoval, ale manipulovanie s minulosťou je veľmi nebezpečné,” poznamenal režisér.

Hlavné postavy pátrajú po dávnych udalostiach

V hlavných úlohách svojrázneho slovensko-česko-rakúskeho road movie sa predstavili Jiří Menzel a rakúsky herec Peter Simonischek, ktorí sa ako nerovná dvojica – syn nacistického vraha a syn jeho obetí, spolu vyberajú na cestu po Slovensku, aby pátrali po dávnych udalostiach.

Film, ktorý koprodukovali RTVS a ČT v spolupráci s rakúskou ORF, videlo od jeho premiéry v marci tohto roku v domácich kinách 16-tisíc divákov.

Viac k témam: film, Tlmočník
Zdroj: Webnoviny.sk – Slovenský film Tlmočník získal cenu filmových kritikov na festivale v San Franciscu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Zomrel režisér humoristických programov Stanislav Gurka, smúti za ním aj Rasťo Piško

Podľa scenára Stanislava Gurku vzniklo viacero filmov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *