Home / šport / KHL / Bratislavský Slovan posilní americký útočník, v minulosti pôsobil aj v NHL

Bratislavský Slovan posilní americký útočník, v minulosti pôsobil aj v NHL

BRATISLAVA 3. augusta (WebNoviny.sk) – Americký hokejový útočník Chad Rau sa stal novou akvizíciou slovenského účastníka nadnárodnej Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) HC Slovan Bratislava.

Tridsaťjedenročný rodák zo štátu Illinois odohral v KHL ostatné dve sezóny, v uplynulom ročníku nazbieral 16 bodov (12+4) v 49 stretnutiach za Nižnekamsk a Omsk.

Odporúčame:
Devätnásť hráčov Slovana Bratislava postihla črevná chrípka, zrušili prípravný zápas

V sezóne 2016/2017 bodoval v 65 zápasoch v drese Červenej hviezdy Kchun-lun 42-krát (21+21). Pred pôsobením v KHL hral aj vo fínskej najvyššej súťaži, nadnárodnej EBEL, zámorskej American Hockey League (AHL) či univerzitnej NCAA. Pôsobenie v NHL si vyskúšal v deviatich zápasoch za Minnesotu Wild v sezóne 2011/2012, strelil dva góly.

Veľkou devízou hráča je, že je použiteľný tak na pozíciach krídla, ako aj centra. Vo svojich pôsobiskách vo Fínsku, ale i KHL dokázal, že vie byť produktívny a pomáhať tímu dôležitými bodmi. Takúto rolu od neho očakávame aj v mužstve Slovana,“ uviedol tréner Slovana Vladimír Országh pre oficiálny web „belasých„. Informáciu priniesol oficiálny web HC Slovan Bratislava.

Viac k témam: HC Slovan Bratislava, hokej, Slovan v KHL
Zdroj: Webnoviny.sk – Bratislavský Slovan posilní americký útočník, v minulosti pôsobil aj v NHL © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Adam Liška ostáva v KHL, predĺžil zmluvu so Severstaľom Čerepovec

Bratislavský rodák pôsobí v Čerepovci od leta 2019. V KHL hral aj v sezóne 2018/2019, vtedy vo farbách Slovana Bratislava.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *