Home / šport / Futbal / Ak by bol v Trnave VAR, Legia Varšava cez Spartak postúpi, naznačila legenda Tomaszewski

Ak by bol v Trnave VAR, Legia Varšava cez Spartak postúpi, naznačila legenda Tomaszewski

TRNAVA 1. augusta (WebNoviny.sk) – Niekdajší brankár poľskej futbalovej reprezentácie Jan Tomaszewski považuje za škandál, že v utorňajšom odvetnom zápase 2. predkola Ligy majstrov 2018/2019 medzi Spartakom Trnava a Legiou Varšava (0:1) nemali rozhodcovia k dispozícii systém VAR.

Odporúčame:
Foto: FC Spartak Trnava vyradil Legiu Varšava a postúpil do 3. predkola Ligy majstrov

Narážal tým najmä na situáciu z 12. min, keď po nedorozumení v trnavskej defenzíve nevydarený odkop kapitána Borisa Godála už-už mieril do domácej bránky, ale gólman Martin Chudý v poslednej chvíli odvrátil pohromu. Tomaszewski sa domnieva, že lopta sa v inkriminovanej situácii mohla ocitnúť za bránkovou čiarou.

„Je to škandál,“ poznamenal Tomaszewski na adresu Európskej futbalovej únie (UEFA), ktorá napriek mnohým apelom ešte stále nezaviedla videotechnológiu do kontinentálneho pohára číslo jeden.

Tomaszewski je legenda poľskej aj svetovej futbalovej histórie. Na svetovom šampionáte 1974 v Nemecku, kde Poliaci skončili tretí, ho vyhlásili za najlepšieho gólmana turnaja. Stal sa prvým brankárom v dejinách MS, ktorý zneškodnil pokutový kop v dvoch rozličných zápasoch.

Viac k témam: FC Spartak Trnava, Legia Varšava, Liga majstrov
Zdroj: Webnoviny.sk – Ak by bol v Trnave VAR, Legia Varšava cez Spartak postúpi, naznačila legenda Tomaszewski © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Slovanista Pauschek získal siedmy majstrovský titul, prekonal doterajší rekord Nigérijčana Rabiua

Nigérijčan Rabiu má štyri tituly so Slovanom a dva s Trenčínom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *