Home / šport / Hokej / Jaromír Jágr pripustil svoju poslednú sezónu, cieľ hrať do päťdesiatky zrejme nenaplní

Jaromír Jágr pripustil svoju poslednú sezónu, cieľ hrať do päťdesiatky zrejme nenaplní

KLADNO 31. júla (WebNoviny.sk) – Hokejový útočník Jaromír Jágr si bude v blížiacej sa sezóne obliekať dres rodného Kladna v druhej najvyššej českej súťaži. Najúspešnejší Európan v histórii NHL však narazil na problémy už v letnej príprave, keď sa znovu zranil. Prvýkrát dokonca otvorene prehovoril o konci kariéry.

Začali ma trochu bolieť slabiny aj chrbát. V mojom veku sa už vždy niečo stane, ale azda to bude v poriadku,“ povedal Jágr, ktorý sa v minulosti netajil ambíciou hrať hokej až do päťdesiatky. Zdá sa, že tento cieľ asi nenaplní. „Podľa mňa to bude môj posledný súťažný ročník. Dúfam, že ho dokončím, chcem do toho dať maximum,“ dodal na webe isport.cz.

Odporúčame:
Tomáš Netík si po KHL na Slovensku vyskúša Tipsport ligu, do Košíc ho prilákal aj Nagy

Štyridsaťšesťročný Jágr hral ešte počas minulej sezóny v NHL. V drese Calgary Flames nastúpil na 22 duelov s bilanciou 1+6, ale pre zranenie kolena sa dohodol s kanadským klubom na ukončení spolupráce a vrátil sa do vlasti. V závere ročníka pomáhal Kladnu, ktorého je väčšinovým vlastníkom.

Zdravotné komplikácie mu dovolili plnohodnotne zasiahnuť iba do piatich stretnutí základnej časti. V play-off nastúpil vždy len na niekoľko sekúnd, aby splnil kvótu štartov potrebnú pre účasť v baráži o postup do tamojšej najvyššej súťaže. V baráži sa napokon aj tak nepredstavil a Kladno si nevybojovalo účasť medzi elitou.

Viac k témam: HC Rytíři Kladno, Jaromír Jágr
Zdroj: Webnoviny.sk – Jaromír Jágr pripustil svoju poslednú sezónu, cieľ hrať do päťdesiatky zrejme nenaplní © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Spišiaci historicky prvýkrát postúpili do finále. Toto bude ešte dlho bolieť, hovorí kapitán Košíc

Hoci Košičania hrali lepšie a mali viac čistých vyložených šancí, vychytal ich však Filip Surák.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *