Home / šport / Hokej / Tomáš Netík si po KHL na Slovensku vyskúša Tipsport ligu, do Košíc ho prilákal aj Nagy

Tomáš Netík si po KHL na Slovensku vyskúša Tipsport ligu, do Košíc ho prilákal aj Nagy

KOŠICE 31. júla (WebNoviny.sk) – Českého hokejového útočníka Tomáša Netíka čaká pôsobenie už v treťom slovenskom klube, no až v sezóne 2018/2019 si vyskúša najvyššiu súťaž pod Tatrami. V minulosti hral v dvoch kluboch KHL – v ročníku 2011/2012 v HC Lev Poprad a neskôr dvakrát v Slovane Bratislava.

V oboch mužstvách sa stretol aj s krídelníkom Ladislavom Nagyom, ich cesty sa teda v Košiciach spojili tretíkrát v kariére.

Veľký záujem z Košíc

Po skončení sezóny ma kontaktovali Košice. Dali mi, samozrejme, čas na premyslenie. Na Slovensku sa mojej rodine veľmi páčilo už v Poprade, ale i v Bratislave a začalo mi to vŕtať v hlave. Cítil som z Košíc veľký záujem. ‚Košický tradičný veľkoklub na Slovensku‘, vravel som si… Som ten ročník, ktorý si ešte pamätá federálnu ligu, to znamená, že mám ku Košiciam ako klubu veľký rešpekt a určite je tu šanca hrať aj o titul. Vždy tu boli perfektní ľudia. Slovensko je krásne a keďže mám dve malé deti, rozhodol som sa pre Košice,“ prezradil Netík v rozhovore pre oficiálny klubový web „oceliarov“.

Odporúčame:
Do prípravy HC Košice sa zapojili aj Nagy a legionári, chýba už len obranca Pulli

Pozná veľa slovenských hráčov

Chcel som ísť práve do takého tímu, kde by som cítil, že ma potrebujú a naozaj ma chcú. Som tu kvôli tomu, aby som Košiciam pomohol, ako len budem vedieť. Viem o tom, že predchádzajúce sezóny im nevyšli a práve preto som tu, aby sme urobili, čo je v našich silách a otočili to,“ pokračoval. Na jeho príchode do Košíc zohral úlohu aj spomenutý Nagy.

Pri podpise zmluvy som sa pýtal na Laca a zisťoval som, či bude ďalej pokračovať v kariére. Je to vynikajúci hráč a navyše aj perfektný kamarát. Poznám ho dobre aj z minulých pôsobísk. Aj keď som slovenskú súťaž nikdy nehral, poznám veľa slovenských hráčov, s ktorými si dobre rozumiem. Mohol by som ich vymenovať aj 10 či 12, ale nechcem žiadneho uraziť, keby som na niekoho zabudol,“ dodal Netík.

Viac k témam: HC Košice, Tipsport liga, Tomáš Netík
Zdroj: Webnoviny.sk – Tomáš Netík si po KHL na Slovensku vyskúša Tipsport ligu, do Košíc ho prilákal aj Nagy © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Košice zvíťazili nad Spišiakmi a vyrovnali stav semifinálovej série, rozhodne siedmy zápas

Košičania v šiestom zápase predviedli veľkú psychickú odolnosť.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *