Home / SVET / Islamský štát útočil na zahraničných cyklistov v Tadžikistane, dôkazy však neposkytol

Islamský štát útočil na zahraničných cyklistov v Tadžikistane, dôkazy však neposkytol

LONDÝN 31. júla (WebNoviny.sk) – K útoku na zahraničných cyklistov, pri ktorom v nedeľu v Tadžikistane zomreli štyria cudzinci a ďalší traja utrpeli zranenia, sa prihlásil Islamský štát. Teroristická organizácia uviedla, že terčom boli občania „križiackej koalície“.

Ide pritom o prvý prípad, keď sa Islamský štát prihlásil k zodpovednosti za útok v Tadžikistane. Dôkazy pre svoje tvrdenie ale neposkytol.

Pri útoku zahynuli dvaja Američania, jeden Holanďan a jeden Švajčiar. Medzi zranenými je jeden Francúz a dvaja ďalší cudzinci, ktorých národnosť nie je známa.

Odporúčame:
Nemecká prokuratúra obžalovala bývalého člena Islamského štátu z vraždy a spáchania vojnového zločinu

Útočníci najskôr s autom vrazili do skupiny cyklistov a potom z auta vystúpili a cyklistov napadli nožmi a strelnými zbraňami. Útok sa odohral 70 kilometrov juhovýchodne od hlavného mesta Dušanbe.

Počas špeciálnej operácie, ktorá nasledovala po útoku, bezpečnostné sily zatkli štyroch podozrivých, dvaja ďalší zahynuli pri prestrelke.

Viac k témam: Islamský štát, Tadžikistan, terorizmus, útok
Zdroj: Webnoviny.sk – Islamský štát útočil na zahraničných cyklistov v Tadžikistane, dôkazy však neposkytol © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na provizórnom pohrebisku v meste Chán Júnis našli 283 tiel, tvrdí palestínska civilná obrana

Pohrebisko v Násirovej nemocnici zriadili, keď ju v marci začali obliehať izraelské sily.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *