Home / SVET / Šéf britskej diplomacie šokoval Číňanov, svoju čínsku manželku označil za Japonku

Šéf britskej diplomacie šokoval Číňanov, svoju čínsku manželku označil za Japonku

BRATISLAVA 30. júla (WebNoviny.sk) – Nevšedne sa uviedol na medzinárodnom poli nový britský minister zahraničných vecí Jeremy Hunt, ktorý na rokovaní s vysokopostavenou čínskou delegáciou označil svoju ženu za Japonku. Huntova manželka Lucia Guo je pritom Číňanka.

Odporúčame:
Brexit bez dohody s EÚ je podľa šéfa britskej diplomacie veľmi reálnym rizikom

Podľa britskej BBC nejde až o takú nevinnú chybu, zvlášť z dôvodu odvekej rivality medzi Čínou a Japonskom. „Inak, moja žena je Japonka,“ vyhlásil na úvod svojho príhovoru k predstaviteľom čínskej delegácie Hunt. „Nie, moja žena je Číňanka… Tak toto je veľká chyba, vymažte kamerový záznam,“ opravil sa vzápätí s úsmevom. Číňania sa síce tiež usmievali, britsko-čínskym vzťahom však táto epizóda zrejme nepomôže.

„Pán Hunt hovorí aj po japonsky a pracoval aj v Japonsku, čo by mohlo vysvetľovať, prečo mu na tomto stretnutí prišlo na um Japonsko. Tak či tak, bolo to nešťastné – v prvom rade preto, že hovoril o svojej vlastnej žene,“ píše BBC.

Viac k témam: Jeremy Hunt
Zdroj: Webnoviny.sk – Šéf britskej diplomacie šokoval Číňanov, svoju čínsku manželku označil za Japonku © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Peskov potvrdil, že Rusko začalo sťahovať svoje mierové sily z Náhorného Karabachu

Rusko nasadilo niekoľko tisíc vojakov v Náhornom Karabachu v roku 2020 po vtedajšej eskalácii konfliktu Arménska a Azerbajdžanu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *