Home / šport / Cyklistika / Lawson Craddock odjazdil Tour de France 2018 so zlomenou lopatkou, vyzbieral peniaze na velodróm

Lawson Craddock odjazdil Tour de France 2018 so zlomenou lopatkou, vyzbieral peniaze na velodróm

PARÍŽ 30. júla (WebNoviny.sk) – Americký cyklista Lawson Craddock sa zaradil medzi najsledovanejšie postavy 105. ročníka Tour de France. Pozornosť na seba upútal ťažkým pádom v prvej etape, v ktorej si zlomil lopatku.

Do cieľa vtedy navyše prišiel s tržnou ranou na ľavom obočí. Navzdory zdravotným problémom absolvoval celé preteky a vyslúžil si obrovský rešpekt súperov aj verejnosti, keďže jeho boj na francúzskych cestách mal taktiež dobročinný podtext.

Tri týždne testovania samého seba

Dvadsaťšesťročný člen tímu EF Education First-Drapac venoval po každej dokončenej etape 100 dolárov na renováciu velodrómu v rodnom Houstone, kde začínal ako junior. Jeho myšlienku následne podporilo viacero ľudí a na konci Tour de France sa vyzbieraná suma dostala blízko hodnote 200-tisíc. Cyklistická dráha v americkom meste bude vďaka tomu opravená po minuloročnom zničujúcom hurikáne Harvey.

Odporúčame:
Fotografie (21. etapa Tour de France 2018): Sagan si zlepšil rekord a vyrovnal sa legendárnemu Zabelovi

Boli to neskutočné tri týždne testovania samého seba. Dostal som sa viackrát cez hranice mojich možností. Niekoľkokrát počas pretekov som si nebol istý, či ich dokážem dokončiť, ale podpora z celého sveta ma motivovala k tomu, aby som robil ďalšie kroky na mojej ceste. Dosiahnutie cieľovej čiary v Paríži bolo mimoriadne emotívne,“ prezradil Craddock v tlačovej správe svojho tímu.

Obsadil posledné miesto

Niekdajší bronzový medailista zo svetového šampionátu juniorov obsadil v celkovej klasifikácii Tour de France posledné 145. miesto so stratou 4 hodiny a 34 minút na víťazného Gerainta Thomasa.

Odporúčame:
Peter Sagan ukázal na Tour de France neuveriteľne bojovného ducha, hovorí šéf Bora-Hansgrohe

Po páde jazdil zväčša na chvoste pelotónu a očakávalo sa, že odstúpi ešte pred etapou na dlažobných kockách alebo po prvých horských stúpaniach. Napokon prešiel kompletných 3 351 kilometrov a dostal sa do užšej nominácie na ocenenie pre najbojovnejšieho jazdca podujatia.

Viac k témam: Lawson Craddock, Tour de France
Zdroj: Webnoviny.sk – Lawson Craddock odjazdil Tour de France 2018 so zlomenou lopatkou, vyzbieral peniaze na velodróm © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Peter Sagan podstúpi operáciu. Moje srdce potrebuje zastávku v boxoch, hovorí

Cyklista sa mal zúčastniť dvoch jednorazových pretekov v Slovinsku.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *