Home / SVET / Azyl zakladateľa WikiLeaks Juliana Assangea sa môže skončiť, Ekvádor rokuje s Veľkou Britániou

Azyl zakladateľa WikiLeaks Juliana Assangea sa môže skončiť, Ekvádor rokuje s Veľkou Britániou

MADRID 27. júla (WebNoviny.sk) – Ekvádorský prezident Lenín Moreno tvrdí, že jeho vláda rokuje s Veľkou Britániou o tom, ako ukončiť azyl pre zakladateľa internetovej platformy WikiLeaks Juliana Assangea na ekvádorskej ambasáde bez ohrozenia jeho života. Hlava Ekvádoru sa tak vyjadrila počas podujatia v španielskom Madride.

Podľa Morena by nikto nemal mať azyl „príliš dlho“. Ako tiež dodal, akákoľvek zmena Assangeovho statusu bude výsledkom rokovaní medzi všetkými zainteresovanými stranami. „Chceme, aby jeho život nebol v ohrození,“ vyjadril sa politik.

Odporúčame:
Zakladateľovi WikiLeaks pre plamenisté príspevky na sociálnych sieťach vypli internet

Štyridsaťšesťročný Austrálčan Assange sa v roku 2012 ukryl na ekvádorskom veľvyslanectve, aby sa vyhol vydaniu do Švédska. Tamojšie úrady ho stíhali v prípade údajného znásilnenia, ktorého sa v tejto škandinávskej krajine mal dopustiť v roku 2010.

Ekvádor mu preto poskytol politický azyl. Švédsko medzičasom stíhanie odložilo, Assangeovi však stále hrozí vydanie do USA, kde ho chcú stíhať za zverejnenie tajných dokumentov na stránkach WikiLeaks.

Viac k témam: Ekvádor, Julian Assange, Veľká Británia, WikiLeaks
Zdroj: Webnoviny.sk – Azyl zakladateľa WikiLeaks Juliana Assangea sa môže skončiť, Ekvádor rokuje s Veľkou Britániou © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pri okupovanom Kryme sa do mora zrútila ruská stíhačka Su-27, mohli si ju zostreliť sami Rusi

Miestne telegramové kanály zverejnili videozáznam horiaceho lietadla.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *