Home / SLOVENSKO / Prokurátor podal obžalobu na Mariana K., je podozrivý z prejavu sympatií k neonacistickému symbolu

Prokurátor podal obžalobu na Mariana K., je podozrivý z prejavu sympatií k neonacistickému symbolu

BRATISLAVA 27. júla (WebNoviny.sk) – Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) podal obžalobu na poslanca a predsedu strany Ľudová strana Naše Slovensko Mariana K.

Trom rodinám rozdal šeky

Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa ÚŠP Jana Tökölyová, dôvodom je podozrenie z prečinu prejavu sympatie k hnutiu smerujúcemu k potlačeniu základných práv a slobôd.

Odporúčame:
Ondrejčákov spolužiak priznal členstvo v zločineckej skupine „piťovci“, od súdu dostal nízky trest

Predseda Ľudovej strany Naše Slovensko Marian Kotleba 14. marca na podujatí svojej strany rozdal trom rodinám šeky po 1 488 eur. Vzniklo podozrenie, že strana sa tým prihlásila k známemu neonacistickému symbolu 1488.

Nacistický pozdrav

Číslo 14 predstavuje vetu „we must secure the existence of our people and a future for white children“ (Musíme zabezpečiť existenciu našich ľudí a budúcnosť bielych detí), ktorej autorom je americký rasista David Lane.

Veta má 14 slov a číslovka 14 sa používa ako neonacistický symbol často v kombinácii s číslom 88, ktoré v nacistickej symbolike odkazuje na nacistický pozdrav Heil Hitler, keďže písmeno H je ôsmym písmenom v abecede.

Viac k témam: Marian Kotleba, neonacizmus, prokurátor
Zdroj: Webnoviny.sk – Prokurátor podal obžalobu na Mariana K., je podozrivý z prejavu sympatií k neonacistickému symbolu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Europoslanci prijali únijné pravidlá na boj proti praniu špinavých peňazí. Novozriadený orgán dohliadne aj na financovanie terorizmu

Zákony tiež dávajú finančným spravodajským jednotkám viac právomocí na analýzu a odhaľovanie prípadov prania špinavých peňazí a financovania terorizmu ako aj na pozastavenie podozrivých transakcií.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *