Home / SVET / Trump zvažuje sankcie proti Turecku pre väznenie amerického pastora obvineného z terorizmu

Trump zvažuje sankcie proti Turecku pre väznenie amerického pastora obvineného z terorizmu

WASHINGTON 27. júla (WebNoviny.sk) – Americký prezident Donald Trump plánuje uvaliť sankcie na Turecko. Politik vo štvrtok vyhlásil, že Spojené štáty budú takýmto spôsobom reagovať na zadržiavanie amerického pastora obvineného z terorizmu a špionáže. Turecko označilo Trumpove vyhrážky za „nevhodné a lacné“.

Andrewa Craiga Brunsona z Black Mountain v Severnej Karolíne zadržali po neúspešnom pokuse o prevrat v Turecku v roku 2016 za jeho údajné kontakty s kurdskými rebelmi a tiež so sieťou vedenou exilovým duchovným vodcom Fethullahom Gülenom, ktorého vláda obviňuje z pokusu o prevrat.

V stredu ho prepustili z väzenia, kde strávil rok a pol a transportovali ho do domácej väzby, a to v dôsledku zdravotných problémov. Informovala o tom turecká agentúra Anadolu. Trump však uviedol, že s takýmto riešením nie je spokojný a požaduje jeho okamžité prepustenie.

Odporúčame:
Nová kniha Trumpovej exporadkyne vraj bude šokujúca, priblíži svoje pôsobenie v tíme prezidenta

Brunsona v súčasnosti súdia pre obvinenia z napojenia na teroristickú skupinu a tiež zo špionáže. V prípade uznania viny môže dostať 35 rokov za mrežami. Pastor obvinenia odmieta. Muža si zastal aj americký viceprezident Mike Pence. „Je to nevinný muž a neexistujú žiadne dôkazy o jeho vine,“ vyjadril sa vo štvrtok.

Hovorca tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana varoval USA, aby „prehodnotili a prijali konštruktívne stanoviská pred tým, ako ešte viac poškodia svoje vlastné záujmy a vzťahy s Tureckom“.

Viac k témam: Donald Trump, Recep Tayyip Erdogan, terorizmus, Turecko, USA
Zdroj: Webnoviny.sk – Trump zvažuje sankcie proti Turecku pre väznenie amerického pastora obvineného z terorizmu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Kyjev vykonáva opatrenia na zaistenie bezpečnosti, predpokladá vstup ruských sabotérov do mesta

Opatrenia schválila Rada obrany Kyjeva.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *