Home / šport / Cyklistika / Fotografie (18. etapa Tour de France 2018): Sagan má na dosah dva rekordy, Quintana spadol

Fotografie (18. etapa Tour de France 2018): Sagan má na dosah dva rekordy, Quintana spadol

PAU 25. júla (WebNoviny.sk) – Tohtoročná Tour de France 2018 pokračovala 18. etapou a keďže bola rovinatá, po dlhom čase mali šancu na triumf špurtéri. Najrýchlejší bol francúzsky cyklista Arnaud Démare z tímu Groupama-FDJ.

Odporúčame:
Video: Doráňaný Sagan bojoval, ale špurt v závere 18. etapy Tour de France 2018 ovládol Démare

Stredajší pád v 17. etape slovenského cyklistu Petra Sagana v jednom zo zjazdov v Pyrenejach vyvolal otázniky nad jeho ďalším účinkovaním na tohtoročnej „starej dáme“, do štvrtkovej etapy však napokon nastúpil.

Odporúčame:
Fotografie (17. etapa Tour de France 2018): Sagan v zjazde spadol, štart pyrenejského pekla bol v štýle F1

Podľa vlastných slov sa necítil najlepšie, ale nemal nič zlomené a opustiť vrcholné preteky sezóny tri dni pred koncom sa nechystal. Najmä ak má už prakticky vo vrecku rekordné šieste víťazstvo v bodovacej súťaži. „Mojím jediným cieľom je už len dokončiť preteky,“ vravel Sagan pre Francúzsku televíziu.

Sagan finišoval ôsmy

Aj limitovaný zraneniami sa však žilinský rodák vo štvrtok zapojil do boja o etapový triumf, ale v úplnom závere už nestačil na najlepších a s vypustenými poslednými metrami skončil na ôsmom mieste.

Fighting spirit. ?
? @petosagan #TDF2018 pic.twitter.com/HkB2IRB0p6
— Le Tour de France (@LeTour) 26. júla 2018

Štvrtková etapa so štartom v Trie sur Baise a cieľom v Pau mala 171 kilometrov. Na trase boli dve horské prémie, najnižšej štvrtej kategórie a na 56,5 kilometri v Aurensan aj rýchlostná prémia, na ktorej trojnásobný majster sveta Sagan získal päť bodov, keď k nim pripočítame ďalších 10 za ôsme miesto v cieli, tak má na konte už 467 bodov a iba štyri mu chýbajú k prekonaniu osobného rekordu – doteraz bolo je maximom 470 bodov.

Žilinský rodák má na dosah šiesty zelený dres a aby ho získal, potrebuje prísť v nedeľu do Paríža, pretože v bodovacej súťaži už má dostatočný náskok a už ho nikto nemôže predbehnúť

Boj o rekordné etapové víťazstvo

Sagan môže navyše na tohtoročnej „starej dáme“ prekonať aj svoj osobný rekord v počte víťazných etáp v jednom roku.

Na tohtoročnej „starej dáme“ sa z triumfu tešil už trikrát – okrem piatej, kde v závere nedal súperom šancu, vyhral aj druhú s cieľom v La Roche-sur-Yon a najrýchlejší bol aj v špurtérskej koncovke 13. etapy vo Valence.

Odporúčame:
Video: Chris Froome skončil na zemi po 17. etape Tour de France 2018, z bicykla ho zhodil policajt

Sagan má na TdF už celkovo 11. etapových triumfov a 42 pódiových umiestnení. Tri víťazné etapy mal na konte aj v rokoch 2012 a 2016, ale teraz mu nahráva aj fakt, že v náročných horských stúpaniach sa pelotón výraznejšie zredukoval. Vypadli z neho Marcel Kittel, Mark Cavendish, Fernando Gaviria, André Greipel aj Dylan Groenewegen. Jeho najväčšími konkurentmi v špurtérskych koncovkách ostali Alexander Kristoff, Arnaud Démare a John Degenkolb.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Tour de France 2018 (18. etapa): Trie-sur-Baise – Pau (171 km)

Viac o téme Tour de France 2018

Všeobecné informácie
Program, profily etáp, výsledky
Poradie – žltý dres
Poradie – zelený dres
Poradie – bodkovaný dres
Poradie – biely dres

 

Viac k témam: Peter Sagan, Tour de France
Zdroj: Webnoviny.sk – Fotografie (18. etapa Tour de France 2018): Sagan má na dosah dva rekordy, Quintana spadol © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Peter Sagan musí v Taliansku podstúpiť na operáciu, trápia ho problémy so srdcom

Operácia môže nabúrať Saganove plány počas Olympijských hier v Paríži.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *