Home / SLOVENSKO / Dôchodkyňa, ktorá zrejme vyskočila z okna sociálneho zariadenia v Košiciach, mala aj psychické problémy

Dôchodkyňa, ktorá zrejme vyskočila z okna sociálneho zariadenia v Košiciach, mala aj psychické problémy

KOŠICE 24. júla (WebNoviny.sk) – Ku kauze úmrtia klientky 76-ročnej Marianny T. sa v utorok na tlačovej besede vyjadril riaditeľ Strediska sociálnych služieb na Garbiarskej ulici v Košiciach Ján Valko.

Dôchodkyňu, ktorá pravdepodobne vyskočila z okna, našli ležať v sobotu ráno na trávniku pri centre. Riaditeľ vyslovil poľutovanie, že došlo k takejto situácii. Nechcel sa vyjadriť, či išlo o samovraždu.

Uviedol, že prípad v súčasnosti vyšetruje polícia, ktorá nariadila súdno-lekársku pitvu a jej výsledok zatiaľ nie je známy.

Výsledok pitvy rozhodne o ďalšom postupe

Podľa pracovníkov zariadenia klientka Marianna T. vyskočila v sobotu z okna na chodbe na štvrtom poschodí. Nebohá bývala v izbe na prvom poschodí. Telo nebohej našla po šiestej hodine zamestnankyňa spolu s ďalšou klientkou. Hovorkyňa košickej polície Lenka Ivanová uviedla, že polícia prípad vyšetruje.

Odporúčame:
Pred domovom sociálnych služieb v Košiciach našli telo staršej ženy, polícia začala vyšetrovanie

Doposiaľ nedisponuje oficiálnou správou o príčine úmrtia 76-ročnej ženy, po doručení oficiálnej správy o výsledku pitvy polícia rozhodne o ďalšom postupe.

Mala aj psychické problémy

Valko novinárov informoval, že klientka dlho bývala v zariadení a trpela viacerými chorobami a mala aj psychické problémy.

„Od roku 2014 bola pod psychologickým dohľadom. Viackrát mala doporučené aj psychiatrické vyšetrenie naším psychiatrom, to však odmietla s tým, že má svoju psychiatričku. V októbri minulého roku bola zaradená do piateho stupňa odkázanosti,“ povedal Valko. Doložil, že nebohá nemala na Slovensku príbuzných. Zanechala poslednú vôľu.

Klienti zdravotný stav často taja

Na otázku novinárov, či bolo možné nejako zabrániť tragickej udalosti, Valko uviedol, že nebohá bývala v trakte B, kde sú síce klienti kontrolovaní o ôsmej večer, no potom si môžu na dvere zavesiť ceduľku, že si neprajú byť v noci rušení.

Odporúčame:
Tri deti zomreli pri požiari mobilného domu, matka skončila v nemocnici s popáleninami 2. stupňa

„Najväčší problém nám robí, že klienti nie sú povinní nám dávať správy od svojich lekárov špecialistov a často pred nami svoj zdravotný stav taja z obavy, aby neboli preradení do vyššieho stupňa odkázanosti, kde sa za služby platí viac,“ povedal Valko.

Doložil, že ide o zariadenie, v ktorom nie je možné nijako obmedzovať pohyb klientov, alebo dávať na okná mreže či zamedziť otváraniu okien.

Viac k témam: krimi, pitva, Polícia SR, smrť
Zdroj: Webnoviny.sk – Dôchodkyňa, ktorá zrejme vyskočila z okna sociálneho zariadenia v Košiciach, mala aj psychické problémy © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Paradajs Photo Fest – Banská Štiavnica vstupuje na scénu medzinárodných fotografických festivalov

Paradajs Photo Fest je medzinárodný festival súčasnej fotografie a príbuzných médií, ktorý vypukne v Banskej Štiavnici 17. 5. 2024.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *