Home / SLOVENSKO / Putina do Kongresu nepozvem, vyhlásil šéf republikánskej väčšiny Ryan a reagoval aj na Trumpove clá

Putina do Kongresu nepozvem, vyhlásil šéf republikánskej väčšiny Ryan a reagoval aj na Trumpove clá

WASHINGTON 24. júla (WebNoviny.sk) – Predseda republikánskej väčšiny v Snemovni reprezentantov amerického Kongresu Paul Ryan v utorok vyhlásil, že ak príde ruský prezident Vladimir Putin na návštevu Spojených štátov, určite ho nepozve na vystúpenie pred oboma komorami Kongresu.

Túto možnosť ponúkajú americkí kongresmani významným štátnikom či iným svetovým osobnostiam počas ich návštev v USA, naposledy napríklad pred oboma komorami Kongresu vystúpil počas tohtoročnej štátnej návštevy USA francúzsky prezident Emmanuel Macron.

Odporúčame:
Vláda v USA neuvažuje o podpore návrhu Vladimíra Putina na zorganizovaní referenda na Ukrajine

Putin, ktorého chce americký prezident Donald Trump pozvať na návštevu USA na jeseň tohto roku, je však podľa Ryana iný prípad. „Určite ho nepozveme na spoločné rokovanie. To je niečo, čo je rezervované len pre našich spojencov,“ vyhlásil.

Ryan v utorok kritizoval Trumpa aj za jeho aktuálne vyhlásenia, že najlepším spôsobom, ako posilniť pozíciu USA na svetových trhoch, je zaviesť vysoké clá na produkty dovážané zo zahraničia.

Odporúčame:
Prezident Trump vyzýva obchodných partnerov USA na nové férové podmienky a hrozí ďalšími clami

„Clá sú najlepšie!“ napísal Trump v utorok na Twitter. Podľa Ryana to však nie je pravda. „Už dávnejšie som veľmi jasne povedal, že si nemyslím, že clá sú tou správnou odpoveďou,“ vyhlásil v utorok šéf republikánskej väčšiny v Snemovni reprezentantov.

„Clá sú dane,“ dodal s jasným odkazom pre členov a voličov Republikánskej strany, ktorá je tradične skôr za čo najnižšie dane.

Viac k témam: clá, Donald Trump, Kongres, Paul Ryan, Vladimir Putin
Zdroj: Webnoviny.sk – Putina do Kongresu nepozvem, vyhlásil šéf republikánskej väčšiny Ryan a reagoval aj na Trumpove clá © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

ITAPA Health&Care: Už len na entuziazme mladých lekárov nemôže stáť naše zdravotníctvo

Zastaraný obsah výučby a slabá príprava medikov do praxe. Chátrajúce nemocnice s biednym vybavením.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *