Home / šport / Futbal / Mourinho patrí medzi najlepších trénerov na svete, tvrdí kouč AC Miláno Gattuso

Mourinho patrí medzi najlepších trénerov na svete, tvrdí kouč AC Miláno Gattuso

SACRAMENTO 24. júla (WebNoviny.sk) – Tréner talianskeho futbalového mužstva AC Miláno Gennaro Gattuso pochválil pred vzájomným súbojom kouča anglického Manchestru United Josého Mourinha.

Gattuso odštartoval trénerskú kariéru v roku 2013, keď pôsobil ako hrajúci kouč v FC Sion, od vlaňajška trénuje prvý tím AC Miláno. Portugalčan Mourinho sa stal profesionálnym trénerom v roku 2000 a odvtedy získal majstrovské tituly v Portugalsku, Anglicku, Taliansku i Španielsku. Na konte má aj dve prvenstvá v Lige majstrov.

Odporúčame:
Hornyák v premiére na lavičke Liberca oslavoval ako Mourinho a skončil na tribúne

„Mourinho je na vrchole už dvadsať rokov. Veľmi veľa toho dokázal. Dokáže z hráčov dostať vždy to najlepšie a nie je náhoda, že je taký úspešný. Je skvelý psychológ a vie sa dostať do hlavy svojich zverencov. Myslím si, že sa rozprávame o jednom z najlepších trénerov na svete,“ uviedol podľa football-italia.net 40-ročný Gattuso.

AC Miláno a Manchester United odohrajú vo štvrtok vzájomný súboj v rámci prípravného Medzinárodného turnaja majstrov 2018. „Zápasy proti takýmto mužstvám sú o cti. Nemôžete v nich podať zlý výkon,“ povedal niekdajší dôrazný stredopoliar. „Môžem všetkých uistiť, že byť trénerom je oveľa náročnejšie ako byť hráčom,“ dodal.

Viac k témam: AC Miláno, futbal, Gennaro Gattuso, José Mourinho, Manchester United
Zdroj: Webnoviny.sk – Mourinho patrí medzi najlepších trénerov na svete, tvrdí kouč AC Miláno Gattuso © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Tréner Calzona sa vyjadril k povolaniu nového útočníka, Čavrič napokon na zraz neprišiel (video+foto)

Čavriča povolali, aj keď nebolo jasné, či príde alebo nie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *