Home / šport / Futbal / Spartak Trnava odštartovala Fortuna ligu prehrou, MFK Ružomberok remizoval s nováčikom

Spartak Trnava odštartovala Fortuna ligu prehrou, MFK Ružomberok remizoval s nováčikom

SENICA 21. júla (WebNoviny.sk) – Futbalisti Spartaka Trnava odštartovali svoju cestu za obhajobou titulu vo futbalovej Fortuna lige neúspešne, domácej Senici v sobotňajšom dueli 1. kola podľahli 0:1.

Tréner Radoslav Látal nechal oddychovať viacero hráčov, ktorí nastúpili v predkole Ligy majstrov, napriek tomu mohol ísť Spartak do vedenia: hlavička Čanturišviliho však skončila na brvne.

Odporúčame:
Zápas Michaloviec proti Žiline v novom termíne, duel Fortuna ligy presunuli pre epidémiu osýpok

O úvodný gól nového ročníka sa napokon postaral hráč Trnavy, no Matúš Čonka v 41. min nasmeroval loptu do vlastnej bránky. Tím zo Záhoria nastúpil oproti minulému ročníku v úplne pozmenenej zostave, v jeho drese sa predstavilo šesť legionárov z Južnej Ameriky a dvaja Afričania. Tí výsledok v druhom polčase s prehľadom postrážili.

Hlasy

zdroj: RTVS

Ton Caanen (tréner FK Senica): „Pred zápasom som hráčom povedal, že čím dlhšie udržíme nulu a organizáciu hry, bude dobre. Môžeme potom vyhrať 1:0. Chlapci to zvládli, defenzíva bola v poriadku. Nie sme ešte príliš pripravení na ligu. museli sme robiť zmeny. Hrali sme proti dobrému tímu, mali sme trochu šťastia v prvom polčase, dosiahli sme šťastný gól. Musím zložiť poklonu mojim zverencom. Začali sme iba pred desiatimi dňami, príprava nášho mužstva stále pokračuje. Dnešné víťazstvo nad Trnavou je pre nás veľké povzbudenie do ďalšej časti sezóny. Dúfam, že budeme pokračovať v takýchto výkonoch.“

Radoslav Látal (tréner Spartaka Trnava): „Prišlo k podceneniu súpera, najmä v prvom polčase. Takto sa hrať nedá. Prístup nebol dobrý, koncentrácia, disciplína, to dnes absolútne nefungovalo. Mali sme síce viac z hry, vo futbale sa však hrá na góly, dostali sme lacný. Neboli sme schopní strelecky sa presadiť. V utorok nastúpime vo Varšave proti Legii v druhom predkole Ligy majstrov. Proti Senici dostali šancu aj iní hráči, vieme, s kým môžeme rátať. Káder je široký, niektorí zostanú doma a nepocestujú do Poľska.“

Štefan Pekár (stredopoliar Spartaka Trnava): „Mal som veľkú šancu po našom brvne, brankár Senice mi to však reflexívne vyrazil. Mohli sme sa ujať vedenia. V dnešnom stretnutí sme boli lepším mužstvom, futbal sa však hrá na góly. Musíme dať hlavy hore, začať každý od seba.“

Sereď získala prvý bod vo Fortuna lige

Nováčik futbalovej Fortuna ligy ŠKF Sereď si už v úvodnom kole pripísal na svoje konto prvý bod, na trávniku Ružomberka remizoval 0:0. Hostia sa takmer celý zápas iba bránili, no Liptáci nedokázali ich precíznu defenzívu prelomiť ani raz.

Odporúčame:
Káder futbalového majstra Spartak Trnava doplnil pred štartom Fortuna ligy Lukáš Lupták

V prvom polčase sa to nepodarilo ani na dvakrát Jánovi Maslovi po priamom kope. Dve veľké šance mal aj Peter Gál-Andrezly, v prvej polovici netrafil hlavou, v druhej strelou zvnútra šestnástky.

Fortuna liga 2018/2019 – 1. kolo

sobota:

FK Senica – FC Spartak Trnava 1:0 (1:0) 
Gól: 41. Čonka (vlastný), ŽK: 34. Zezinho, 45.+ J. Kotula, 45.+ Krč – 20. A. Sloboda, rozhodovali: Marhefka – M. Tomčík, Žákech, 1152 divákov

Zostavy:
Senica: Taborda – J. Herrera, Otrísal, R. Dias, J. Kotula – Solano (65. Alan Kováč), Zezinho, Krč – Castaňeda, Tešija, Celis (59. Ségbé Azankpo)
Trnava: Rusov – A. Kadlec, Hladík, Martin Tóth, Čonka – Š. Pekár, M. Oravec, A. Sloboda (57. JIrka), Čanturišvili – Vlasko (77. Brigant) – Dangubič (49. Jarovič)

MFK Ružomberok – ŠKF iClinic Sereď 0:0
ŽK: 88. J. Maslo – 39. Mečiar, 89. Loduha, rozhodovali: Očenáš – F. Ferenc, Roszbeck, 1459 divákov

Zostavy:
Ružomberok: Macík – Čurma, J. Maslo, Twardzik, Urdinov – Qose – E. Daniel, D. Takáč (77. A. Brenkus), T. Kostadinov (74. R. Kružliak), Gál-Andrezly – Tandir
Sereď: P. Penksa – Menich, Djiby Ba, Ľ. Michalík, Mečiar – Richnák (75. Adekuoroye), Baéz – Loduha (89. T. Hučko), Gatarič, Morong – Militosjan (46. Ľ. Ulrich)

Viac k témam: FC Spartak Trnava, FK Senica, Fortuna liga, futbal, MFK Ružomberok
Zdroj: Webnoviny.sk – Spartak Trnava odštartovala Fortuna ligu prehrou, MFK Ružomberok remizoval s nováčikom © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Tréner Calzona sa vyjadril k povolaniu nového útočníka, Čavrič napokon na zraz neprišiel (video+foto)

Čavriča povolali, aj keď nebolo jasné, či príde alebo nie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *